Tratament diaree adulți: Remedii naturiste și sfaturi pentru prevenire
Diareea este o afecțiune comună care poate să se agraveze rapid dacă nu se iau măsurile corecte în stadiile incipiente. În timp ce multe medicamente și tratamente prescrise pot ajuta la ameliorarea stării, puteți, de asemenea, să încercați anumite remedii naturiste pentru diaree care vă pot ajuta să scăpați de această problemă. Diareea este cel mai adesea cauzată de consumul de alimente și apă contaminate. Contaminarea cu norovirus, una dintre cele mai comune cauze ale diareei, a fost responsabilă de peste 200.000 de decese în țările în curs de dezvoltare.
Deși majoritatea cazurilor de diaree pot fi ușoare la început, ele duc adesea la deshidratare, dezechilibru electrolictic, crampe, balonare și dureri abdominale, printre altele. Prin urmare, este important să vă mențineți hidratați și să vă odihniți suficient. Pentru a ajuta organismul să se reface, puteți încerca următoarele tratamente pentru diareea la adulți.
Tratament diaree adulți: Apă cu lămâie
Amestecul de suc de lămâie, zahăr, sare și apă este un remediu popular folosit de mulți pentru a trata simptomele diareei și deshidratarea.
Veți avea nevoie de ½ lămâie, 1 pahar de apă, un vârf de sare, 2 lingurițe de zahăr.
Stoarceți sucul de la jumătate de lămâie într-un pahar de apă. Adăugați un vârf de sare și două lingurițe de zahăr. Amestecați bine și beți.
Oțet de mere
Oțetul de mere are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Acesta poate ajuta la combaterea microbilor responsabili de cauzarea diareei și la calmarea intestinelor inflamate.
Veți avea nevoie de 2 lingurițe de oțet de mere, 1 pahar de apă, miere (opțional).
Adăugați două lingurițe de oțet de mere într-un pahar de apă sau o sticlă. Amestecați bine și adăugați puțină miere.
Puteți bea acest amestec de 2-3 ori pe zi până când simptomele dispar.
Apă de cocos
Un pahar de apă de cocos proaspătă băută zilnic are foarte multe benficii. Preferabil, trebuie să beți această băutură după fiecare episod de diaree. Acest remediu nu trebuie folosit pentru a trata simptomele de deshidratare. Nu trebuie folosit nici pentru tratarea holerei sau a insuficienței renale.
Ulei esențial de mentă
Ingredientul activ al uleiului de mentă este mentolul. Mentolul poate ajuta la ameliorarea durerilor abdominale care însoțesc diareea și alte simptome ale sindromului de intestin iritabil.
Veți avea nevoie de 1 picătură de ulei de mentă alimentar, 1 pahar de apă călduță.
Adăugați o picătură de ulei de mentă pentru uz intern într-un pahar de apă călduță.
Puteți bea această combinație de 1-2 ori pe zi.
Băuturi cu electroliți
Consumul de băuturi cu electroliți, cum ar fi băuturile sportive și soluțiile de rehidratare orală, pot ajuta la ameliorarea simptomelor de deshidratare care însoțesc adesea diareea.
Veți avea nevoie de 6 lingurițe de zahăr, 1 linguriță de sare, 1 litru de apă fiartă.
Adăugați 6 lingurițe de zahăr la un litru de apă. Amestecați bine până se dizolvă.
Adăugați o linguriță de sare în această soluție și amestecați bine.
Puteți consuma băuturi cu electroliți după fiecare scaun.
Măsuri de prevenire
Spălați-vă întotdeauna mâinile de fiecare dată după ce ați folosit toaleta și, de asemenea, înainte de a mânca. Spălați-vă mâinile dacă intrați în contact cu orice contaminanți sau animale de companie/animale. Dacă nu ai acces la apă pentru a te spăla pe mâini, folosește un dezinfectant. Fii atent când călătorești într-un loc nou. Nu mâncați și nu beți până nu sunteți sigur că alimentele și băuturile pot fi consumate în siguranță. Spălați-vă bine legumele și fructele înainte de a le găti. Gătiți bine toate cărnurile. Evitați să mâncați ouă crude sau insuficient fierte. Evitați să folosiți lactate care nu sunt pasteurizate. Dacă aveți intoleranță la lactoză, evitațiile cu totul. Limitați cofeina, alcoolul și alte alimente care au potențial laxativ.
Dacă simptomele sunt ușoare, puteți folosi rețetele de tratament diaree aduti enumerate mai sus, care vă pot ajuta să vă mențineti sub control starea. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă pentru mai mult de o săptămână, trebuie să consultați medicul pentru un diagnostic corect și pentru a vă prescrie medicamentele potrivite.