Tratament deget care coace: Leacuri bătrânești care te scapă de durere

de: BZI.ro
11:49, 21 ian. 2022

Persoanele care suferă de panaritiu au nevoie de tratament pentru deget care coace. Această afecțiune reprezintă o inflamație infecțioasă a țesuturilor moi ale degetelor. De obicei, afecțiunea apare din cauza unor răni. În jurul acesteia, pielea începe să devină umflată și înroșită.

Degetul care coace provoacă o serie de simptome extrem de neplăcute. Pielea devine umflată și înroșită. Începe să se manifeste o senzație de arsură și durere ușoară. Locul afectat începe să se umfle sever, manifestându-se spasmele și durerea pulsantă. De asemenea, atingerea degetului provoacă o durere ascuțită. Această durere este asociată cu cea resimțită din timpul herniei inghinale.

Atunci când pregătești baia, trebuie să respecți temperatura apei

Din ce cauză se inflamează degetul: Cum să eviți dezvoltarea afecțiunii

De cele mai multe ori, inflamarea degetului este cauzată de infecție. Aceasta apare din cauza deteriorării stratului de piele, arsurile, mușcăturile, rănile sau zgârieturile. Există și o serie de alți factori care cresc riscul de a manifesta afecțiunea.

Una dintre cele mai frecvente cauze a inflamării degetului este scăderea imunității sau spălarea frecventă a mâinilor cu substanțe chimice. De asemenea, boala poate apărea din cauza procedurilor cosmetice efectuate incorect în zona unghiilor. Inflamarea degetului poate apărea și din cauza obiceiului copiilor și al adulților de a-și roade unghiile.

Pentru a reuși să previi afecțiunea, specialiștii recomandă respectarea unor reguli care te ajută să eviți dezvoltarea afecțiunii. Printre cele mai importante sunt igiena și tratarea leziunilor la timp. În cazul în care observi o bătătură la deget sau o rană deschisă trebuie să administrezi rapid un tratament.

De asemenea, când lucrezi cu pământul sau cureți anumite spații, este bine să folosești mănuși. Este recomandat să dezinfectezi porțiunea de piele dacă te-ai tăiat. Este important să păstrezi mâinile și picioarele curate, folosind accesorii pentru manichiură sterilizate.

Până a apela la consultul unui medic specialist, poți încerca o serie de remedii naturiste la domiciliu

Tratament deget care coace: Remedii naturiste și pastile pentru a scăpa de disconfort

În cazul în care piciorul s-a umflat, iar afecțiunea se dezvoltă, trebuie să administrezi rapid un tratament. De asemenea, în caz de inflamația degetului, se recomandă consultarea unui medic chirurg. Foarte eficient este tratamentul cu antibiotice, acestea reușesc să ucidă microbii în cel mai scurt timp.

Până a apela la consultul unui medic specialist, poți încerca o serie de remedii naturiste la domiciliu. Acasă poți face comprese și băi, acestea te vor ajuta să ameliorezi durerea. Băile zilnice cu aburi la care adaugi potasiu sau diverse vitamine te vor ajuta să scapi de inflamație.

Atunci când pregătești baia, trebuie să respecți temperatura apei. Cea mai potrivită este apa nici prea fierbinte și nici prea rece. Culoarea apei pe care o vei obține după adăugarea potasiului va fi roz deschis. Pentru a scăpa de afecțiune trebuie să pui degetul afectat în soluția preparată. Pentru a obține un rezultat mai bun, acesta trebuie ținut timp de cel mult 5-7 minute.

Una dintre cele mai frecvente cauze a inflamării degetului este scăderea imunității sau spălarea frecventă a mâinilor cu substanțe chimice

Cele mai eficiente comprese pentru a scăpa de umflătură

Ulterior, este bine să ștergi degetul afectat cu un șervețel curat sau un bandaj steril. După baie, este necesar să aplici un bandaj cu un unguent terapeutic din plante naturale. Afecțiunea se dezvoltă adesea ca urmare a unei unghii crescute în carne. În faza incipientă a afecțiunii, trebuie efectuate comprese cu antiseptice, pansamente cu unguent antibacterian, loțiuni cu alcool.

Pentru a scăpa de degetul umflat este bine să aplici noaptea comprese din mușețel, pătlagină sau scoarță de stejar. Dacă capsula purulentă s-a format deja, atunci trebuie să apelezi la o intervenție chirurgicală, urmată de spălarea și tratamentul medicamentos al degetului afectat.

Cel mai bun tratament pentru deget care coace este cel indicat de medic. Atunci când afecțiunea începe să se dezvolte trebuie să aplici imediat un compres sau să ei antiinflamatoare pentru a stagna infecția. În cazul în care degetul se umflă tot mai tare va fi nevoie de o intervenție chirurgicală.

Degetul care coace provoacă o serie de simptome extrem de neplăcute