Tratament creșterea părului. Ce trucuri să folosești pentru un păr des și bogat
Majoritatea femeilor declară că au nevoie de tratament pentru creșterea părului. Asta se datorează faptului că odată cu înaintarea în vârsta se micșorează rezervele de melanină și asta face ca rădăcina părului să se rupă mult mai ușor.
Tratament creșterea părului. Ce să faci pentru a-ți îmbogăți podoaba capilară
Majoritatea cauzelor pentru care părul se rupe mult mai ușor sunt datorate stresului, schimbărilor hormonale care au loc în corp, dar și diferitelor patologii. Acestea pot fi vaste și dintr-un spectru larg, însă principalele patologii care determină căderea părului sunt: Sindromul Ovarelor Polichistice, diabetul de tip doi, carențele de fier.
Pentru a-ți îmbogăți podoaba capilară este indicat inițial să faci o vizită la medic pentru a vedea dacă ai diferite probleme și dacă le poți rezolva cu remedii naturiste. Împreună cu tratamentul prescris de medic, poți aplica și următoarele tehnici de creștere naturală a părului. Încearcă să ai o igienă a părului temeinică și regulată și să folosești produse pe bază naturală. Fă pe cât posibil să nu îți aranjezi părul prea des. Asta poate duce în timp la o subțiere a firului de păr și implicit rădăcina va deveni mai sensibilă și se poate rupe mai repede. Tunde-ți vârfurile la fiecare 6-8 săptămâni.
De asemenea, încearcă să eviți pe cât de mult stresul și stimulează intens circulația sângelui în zona scalpului. Poți începe să consumi alimente care au potențialul de a îmbunătăți calitatea firului de păr. Aceste alimente includ: ouăle, spanacul, carnea, semințele, nucile, avocado, iaurtul grecesc, cartofii dulci.
Leacuri naturiste pentru creșterea părului
Nu există la acest moment tratamente minune pentru creșterea părului peste noapte. Statistic vorbind, părul crește aproximativ 1,5 cm pe luna. Starea de sănătate generală, stilul de viață și factorii genetici influențează creșterea părului. O dietă bogată în proteine, vitamine și minerale reprezintă o condiție esențială pentru creșterea sănătoasă a părului. Optează pentru alimente bogate în vitaminele A, B, C si E, fier, zinc, cupru, magneziu și seleniu. În casă poți face diferite sucuri proaspete la blender sau la storcător din: portocale, grapefruit, morcov, sfeclă, salată verde. Peștele, semințele de in, nucile, fasolea și uleiul de măsline sunt foarte bune pentru creșterea părului, mai ales că 3% dintr-un fir de par conține acizi grași de tip omega3.
Femeile în vârstă pe vremuri își aplicau pe păr măști cu ou pentru că acesta are o sursă bogată de proteine. De asemenea, își mai aplicau și infuzii de plante precum rozmarin, urzică, brusture, coada-calului, mușețel, salvie. Rozmarinul, în general, este ideal pentru creșterea părului deoarece stimulează foliculii de păr. Aloe Vera nu trebuie să lipsească nici ea din rutina ta de îngrijire a părului. Această planta minune promovează creșterea părului prin proprietățile speciale pe care le are.
Acum că ai aflat care este tratamentul pentru creșterea părului, trebuie să știi și căror persoane nu le sunt recomandate tratamentele naturiste pentru îmbogățirea podoabei capilare. Acest tratament naturist nu este recomandat persoanelor care suferă de diabet tip doi, sindrom al ovarelor polichistice sau alopecie. Anumite substanțe din conținutul acestor plante pot agrava starea de sănătate a pacienților și pot face ca medicamentele să nu își mai facă efectul în mod normal.