Tratament creatinina crescută. Sfaturile medicilor pentru normaliza starea rinichilor
Un tratament pentru creatinina crescută are mai multe etape. Însă, pentru a reuși să vindeci disconfortul trebuie să știi ce presupune creatinina. Aceasta este un produs metabolic care se află în sângele fiecărei persoane. În mod normal, rinichii filtrează și excretă creatinina în urină. Dar, unele boli pot perturba acest proces și pot duce la acumularea de creatinine în organism în cantități periculoase. Există mai multe modalități de a scădea nivelul creatininei, inclusiv modificări ale dietei și ale stilului de viață, medicamente și anumite proceduri medicale.
Pentru a reuși să primești un diagnostic și un tratament corect este bine să realizezi unele analize. Testul măsoară cantitatea de creatinină din sânge. De asemenea, medicul dumneavoastră poate prescrie un test de urină pentru a vă verifica nivelul creatininei. Cantitatea de creatinină în urină ar trebui să fie mare, iar în sânge, scăzută. Aceste teste vă permit să evaluați rapid starea rinichilor. Nivelurile creatininei din urină sau din sânge sunt de obicei analizate de laborator în decurs de 24 de ore.
Ce cauzează creșterea nivelului de creatinine. Ce factori perturbă buna funcționare a rinichilor
Există mai multe motive care contribuie la creșterea nivelului de creatinine. Unele dintre ele sunt mai periculoase decât altele, cu toate acestea, ar trebui să vă ocupați de această problemă, indiferent de motiv.
Acest simptom apare ca rezultat al deteriorării funcției renale sau insuficiență renală. Dacă rinichii nu funcționează la capacitate maximă, ei nu pot elimina creatinina prin procesul de filtrare glomerulară așa cum ar trebui. Filtrarea glomerulară reprezintă fluxul de lichid care a fost filtrat în rinichi.
Disconfortul poate apărea și din cauza distrugerii țesutului muscular. Dacă aveți o boală care cauzează degradarea mușchilor, bucăți de țesut muscular pot intra în sânge și pot afecta funcția rinichilor.
Problema apare și la persoanele care mănâncă multă carne. Dacă mănânci în mod regulat carne gătită în cantități mari, nivelul creatininei din sânge va crește. De asemenea, tulburările tiroidiene pot afecta funcționarea rinichilor. Hipotiroidismul afectează capacitatea de filtrare a rinichilor.
Tratament creatinina crescută. Ceaiuri din plante pentru a scădea nivelul acesteia
Se crede că unele ceaiuri din plante scad nivelul creatininei din sânge. Studiile nu au confirmat o legătură clară, dar nici nu au infirmat această teorie. Pentru a reuși să scazi nivelul creatinei este bine să beți zilnic două căni mari aproximativ 250 mililitri de ceai din plante.
Încercați ceaiul din frunze de urzică și rădăcină de păpădie. Aceste ceaiuri stimulează rinichii și provoacă creșterea producției de urină. Ca urmare, excreția creatininei crește. Urzica poate crește cantitatea de urină, determinând scăderea concentrației de creatinine. Urzica conține histamine și flavonoide, care măresc fluxul de sânge către rinichi, îmbunătățind filtrarea urinei. Frunzele de urzică pot fi luate sub formă de tabletă sau preparate ca ceai.
Salvia este o plantă care poate crește rata de filtrare glomerulară a rinichilor, grăbind eliminarea creatininei din organism. Salvia conține litospermat B, care îmbunătățește funcția rinichilor. Asigurați-vă că vă consultați medicul. Nu luați salvie fără acordul lui.
Când faci sport, corpul tău transformă alimentele în energie mai repede. Ca urmare, se formează mai multă creatinine, iar nivelul acesteia în sânge crește. Exercițiul fizic este important pentru sănătate, așa că nu ar trebui să excludeți complet activitatea fizică. Ar trebui să faceți sport, dar în același timp să alegeți tipuri de activități cu intensitate scăzută. În loc să alergați și să jucați baschet, începeți mersul pe jos sau yoga.
Pentru un tratament creatinina crescută, adesea, în astfel de cazuri, este prescris ketosteril. Discutați cu medicul dumneavoastră despre acest medicament. De obicei, medicamentul este prescris la o doză de 4-8 comprimate de trei ori pe zi. De asemenea, vi se pot prescrie suplimente nutritive. Suplimentele de acid alfa-lipoic îmbunătățesc funcția rinichilor și neutralizează toxinele, inclusiv creatinina. Trebuie să luați 300 de miligrame de acid alfa-lipoic zilnic. Chitosanul este un medicament pentru pierderea în greutate care scade nivelul creatininei din sânge. Doza este de 1000-4000 mg pe zi.