Tratament balonare și gaze intestinale: Medicamente și remedii naturiste
Oricine a suferit măcar o dată de balonare și de gaze intestinale și a căutat să vadă ce trataemnte există pentru rezolvarea acestor probleme medicale.
Balonarea sau distensia abdominală este o condiție în care abdomenul superior se simte plin și întărit și arată umflat. Această situație neplăcută apare atunci când există gaze în exces în stomac sau intestin.
În mod normal, gazele sunt în stomac și intestin, ca rezultat al aerului înghițit, cunsocută în termeni medicali ca aerofagie. Aceasta apare în urma producției în interiorul intestinului sau ca urmare a trecerii din sânge în interiorul intestinului.
Aerofagia apare în timp ce mâncăm sau bem, însă există posibilitatea ca acesta să fie înghițit în mod repetat în timpul mesei sau cu alte ocazii. Înghițirea de aer poate fi determiantă de salivația excesivă și poate fi cauzată de ulcerul peptic sau boala de reflux gastroesofagian,de folosirea unor proteze dentare prost adaptate de anumite medicamente, fumat sau de guma de mestecat.
Care sunt cauzele balonării și ale gazelor intestinale
Balonarea poate fi cauzată de mai mulți factori, însă cea mai des întâlnită este prezența gazelor. Acestea pot fi prinse în stomac și în intestin și pot produce balonare.
O altă cauză a apariției balonării poate fi sindromul de colon iritabil. Persoanele cu boli inflamatorii intestinale pot avea simptome de sindrom de colon iritabil, inclusiv balonare și acest lcuru se poate întinde chiar și pe câteva luni.
Balonarea poate fi cauzată și de constipația ce apare în urma consumului de mâncăruri foarte grase care pot întârzia golirea stomacului.
În mod nprmal, gazele intestinale produse în fiecare zi sunt reabsorbite în circuitul sangvin și eliminate prin respirație, iar ce rămâne sunt eliminate direct din intestin.
Excesul de gaze intestinale poate fi produs de anumite mâncăruri și băuturi acidulate. Fumatul, de asemenea, poate crește cantitatea de aer pe care o înghițim. În anumite cazuri, înghițirea de aer în exces poate fi făcută pe fond nervos.
O altă cauză a înghițirii unei cantități mari de gaz pot fi bacteriile intestinale atunci când sunt descompuse anumite mâncăruri. O absorbție scăzută a nutrienților în intestinul subțire face ca multă mâncare nedigerată să ajungă în colon, unde bacteriile o descompun și se formează gaze în exces.
Producerea de gaz în exces poate fi cauzată și de intoleranța la lactoză.
Tratament balonare și gaze intestinale: Soluții simple pentru aceste probleme
De obicei, pentru medicamentele pentru balonare nu este necesară rețetă medicală. Aceste medicamente conțin enzime pancreatice, săruri biliare sau probiotice. Pentru gazele intestinale există o gamă largă de medicamente în farmacii.
Pentru balonare puteți apela și la remedii naturiste. Cel mai des folosit în tratarea balonării este cărbunele medicinal, obținut din lemn ars. Acesta se găsește sub formă de comprimate, capsule sau pulbere.
Pentru a scăpa de balonare puteți apela și la mărar, fenicul și anghinarea. De mare ajutor în lupta cu balonarea sunt și ceaiurile de mentă, mușețel, mărar, anghinare, cimbru, păpădie, coriandru sau busuioc.
Pentru a reduce apariția balonării și a gazelor intestinale trebuie evitate obiceiuri precum mestecatul de guma, consumul de acadele, băuturi carbogazoase sau fumatul.
Foarte important este, de asemenea, ca în momentul în care mănânci sp stai cu cu trunchiul vertical, nu culcat, și să mesteci alimentele cu gura închisă, încet, fără grabă și să nu vorbești când mănânci. Îm plus, este recomandat să eviți să bei lichide cu paiul.