Tragedie la Iași! Un tânăr a murit înecat într-un iaz din CUG. Alexis avea doar 19 ani și știa foarte bine să înoate. Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat
Un tânăr a murit înecat într-un iaz din CUG la sfârșitul săptămânii trecute. Alexis avea doar 19 ani și știa foarte bine să înoate. Nimeni nu își explică cum s-a ajuns la o asemenea tragedie. Ore întregi pompierii s-au chinuit să-l găsească pe tânăr, dar, din nefericire, acesta era decedat
Tragedie la Iași. Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit înecat la sfârșitul săptămânii trecute. Moartea sa a rămas un mister pentru că știa foarte bine să înoate. Vineri, în jurul orei 10:00, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un tânăr a sărit într-un iaz din zona CUG și nu a mai ieșit la suprafață. Imediat, un echipaj de pompieri a ajuns în zonă. Ore întregi, cu ajutorul unei bărci pneumatice, l-au căutat în iaz pe tânăr. După aproximativ cinci ore de căutări, pompierii au găsit trupul tânărului.
Medicii au încercat să-l resusciteze pe tânărul înecat, însă au fost nevoiți să declare decesul
După ce a fost scos din apă, medicii ajunși la fața locului au încercat să-l resusciteze, însă eforturile lor au fost în zadar. Au fost nevoiți să declare decesul. Polițiștii ieșeni au deschis în acest caz un dosar penal.
„Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un tânăr s-a înecat în zona CUG. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din clupă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.
Ce a putut aduce moartea tânărului găsit înecat
Apropiații tânărului au precizat că acesta știa să înoate foarte bine. Nimeni nu înțelege cum s-a produs tragedia. Medicii ieșeni spun că o practică a tinerilor poate fi fatală. Plonjonul.
„Un plonjon în apă de mică adâncime poate fi fatal pentru persoana respectivă. În condițiile în care cineva este alături, îl poate salva, dar există riscul să moară după câteva zile sau să rămână paralizat de la gât în jos. În momentul în care se face plonjonul, te lovești cu fruntea de fundul apei sau de alt obstacol, se frânge coloana cervicală și se rupe măduva. Centrul respirator nu mai funcționează și survine înecul”, a declarat dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași.
De asemenea, există posibilitatea ca la contactul cu apa, diferența termică să conducă spre un stop cardiac.
Luna trecută, 3 copii au murit înecați la un baraj din Iași
O altă tragedie s-a petrecut luna trecută în localitatea Pârcovaci din Hârlău, acolo unde o fetiță de doar șapte ani a fost găsită înecată la un baraj. O femeie ce asigura paza a descoperit-o pe copilă agonizând. La venirea cadrelor medicale, aceasta nu a mai putut fi salvată. La fața locului au intervenit reprezentanții poliției și pompierii. În urma căutărilor efectuate de către pompierii deplasați la fața locului au fost găsite cadavrele altor doi copii. Victimele, trei fetițe, aveau vârstele de 6, 7 și, respectiv, 10 ani. După spusele martorilor, copiii nu au venit să se scalde, ci au venit pur și simplu să se joace pe malul apei. Aceștia se aflau pe digul barajului în apropiere de vărsătoare, când unul dintre ei a alunecat pe mâzgă. Imediat o fetiță a încercat să o ajute pe alta care a alunecat în apă, însă și aceasta s-a dezechilibrat. În acel moment, și a treia fetiță a vrut să le sară în ajutor, însă a alunecat și ea în apa adâncă de câțiva metri din acumularea Pârcovaci.