Prima pagină » International » Tragedie în Africa de Vest. Aproximativ 40 de morţi şi 60 de răniţi
Tragedie în Africa de Vest. Aproximativ 40 de morţi şi 60 de răniţi

Tragedie în Africa de Vest. Aproximativ 40 de morţi şi 60 de răniţi

07 nov. 2019, 13:45,
în International

Un convoi de autobuze ce transporta angajaţi la o mină de aur a fost atacat. Tragedia sângeroasă s-a soldat cu circa 40 de morţi şi 60 de răniţi. Atacul jihadist a avut loc în Burkina Faso.

Un convoi ce transporta angajaţi a fost prins într-o ambuscadă. Oamenii erau angajaţii unei companii miniere canadiene din estul Burkinei Faso. Ziua de miercuri a fost caracterizată de o tragedie sângeroasă, 37 de persoane decedate şi 60 de răniţi. Din ultimii 5 ani, acest eveniment nefast este cel mai sângeros înregistrat în această ţară de la începutul violentelor jihadiste.

„Bilanţul provizoriu al acestei ambuscade este de 37 de civili morţi şi 60 de răniţi”, a declarat guvernatorul regiunii Est, coloneul Saidou Sanou.

Atacul, desfăşurat în cursul dimineţii de miercuri de „indivizi înarmaţi neidentificaţi”, a vizat un convoi de cinci autovehicule care transportau angajaţii unei mine de aur a companiei canadiene Semafo, în provincia Tapoa.

Cele cinci autobuze transportau angajaţi, antreprenori şi furnizori legaţi de compania minieră. Aceştia erau escortaţi de către militari.

Atacul a avut loc la 40 de kilometri de mână de aur de la Boungou (proprietate a Semafo), ale cărei activităţi nu au fost afectate, a precizat compania.

Nordul Burkinei Faso, se învecinează cu Mali şi Niger şi serveşte ca refugiu pentru extremişti islamişti. Islamiştii atacă în mod regulat populaţia civilă.

Această ţară din Africa de Vest se numără printre cele mai sărace zece state din lume, conform ONU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *