Tot ce trebuie să știi despre creșterea imunității. Recomandările medicilor pentru un organism sănătos
Iată tot ce trebuie să știi despre creșterea imunității. Multe persoane se plâng de faptul că răcesc foarte ușor și se simt slăbite mai ales în sezonul rece. Primăvara sau toamna corpul suferă și este supus schimbărilor. Dincolo de factorii externi, cei interni au o influență mare asupra sistemului imunitar. Un stil de viață dezordonat, o alimentație necorespunzătoare sau factorii stresanți nu vor face decât să afecteze sistemul imunitar. De aceea, multă lume este dornică să afle recomandările medicilor pentru un organism sănătos.
Tot ce trebuie să știi despre creșterea imunității
Sistemul imunitar apără corpul împotirva bolilor. Acest sistem imunitar este de fapt unul complex format din celule ale pielii, sânge, măduvă osoasă, țesuturi și organe. Pentru ca organismul să fie apărat de boli, infecții și alte afecțiuni, fiecare compnentă a sistemului imunitar trebuie să funcționeze la capacitate optimă.
Pe lângă factorii externi care influențează imunitatea, factorii interni sunt esențiali. Medicii recomnadă un program strict de somn, o alimentație diversificată și sănătoasă, activitățile sportive și cele relaxante, pentru creșterea imunității, fie că vorbim de copii sau de adulți.
Pe lângă acestea, există și tratamente medicamentoase care stimulează sistemul imunitar și apără organismul de boli. Eficiente sunt și remediile naturiste care ajută corpul să lupte cu tot felul de bacterii.
Sfaturile medicilor pentru un organism puternic și sănătos
Specialiștii recomandă o alimentație echilibrată și activități zilnice relaxante, care să ne ajute să ne mențină în formă și să scăpăm de stres. Medicii au demonstrat că există o mare legătură între somn și creșterea imunității. Pentru un sistem imunitar puternic adulții trebuie să doarmă 7 ore, iar adolescenții au nevoie de 10 ore de odihnă. Persoanele care au probleme cu somnul sunt predispuse la boli, iar imunitatea se află în pericol.
La fel de importantă pentru stimularea imunității este și alimentația. Fructele, legumele, nucile, semințele conțin substanțe nutritive și antioxidanți care protejează împotriva agenților patogeni dăunători. Se recomandă și consumul a cât mai puține zaharuri adăugate. Zaharurile și carbohidrații slăbesc sistemul imunitar și pot duce la apariția unor boli grave, printre care diabetul, obezitatea și afecțiunile cronice.
Medicii recomandă pe lângă somn și alimentație echilibrată, exercițiile fizice moderate, care să ne elibereze de stres și să ofere corpului energie. Exercițiile de gimmnastică ușoare, mersul pe bicicletă, alergarea sunt benefice pentru stimularea imunității. Hidratarea organismului este și ea extrem de importantă. Se recomandă consumul de apă și ceaiuri din plante medicinale pentru a menține sănătatea organismului. Creșterea imunității se poate face și prin administrarea de vitamine precum vitamina C și vitamina B.
Sistemul imunitar are rolul de a ataca bacteriile care au pătruns în corp și de a le elimina, de a recunoaște substanțele nocive din mediu și de a distruge celulele proprii din corp, care au suferit modificări. Pentru a menține organismul sănătos, este important ca sistemul imunitar să funcționeze la capacitate maximă. Pentru creșterea imunității esențiale sunt alimentația, programul de somn, exercițiile fizice, activitățile relaxante și evitarea mediilor stresante sua toxice. Imunitatea poate fi crescută și prin administrarea de vitamine, mai ales în sezonul rece, de toamnă, iarnă și primăvară.