Tort de ciocolată aniversar. Cum să îi impresionezi pe musafiri cu un desert spectaculos
La ceas de sărbătoare putem pregăti acasă un delicios tort de ciocolată aniversar. Acesta este ideal la mesele festive, iar dacă ținem cont de câteva trucuri vom obține la final un desert irezistibil. Tortul de ciocolată este gustos, rafinat și ușor de făcut. Iată cum să îi impresionezi pe musafiri cu un desert spectaculos.
Cel mai bun tort de ciocolată aniversar
Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil la ceas aniversar, putem pregăti acasă un tort de ciocolată. Acesta poate fi făcut cu un blat pufos și două straturi de ciocolată, iar dacă adăugăm câteva arome inedite și fructe savuroase, vom obține la final un desert rafinat și delicios.
Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pe lângă savurosul tort de ciocolată aniversar, putem pregăti și prăjitura Floare de Colț, ideală pentru iubitorii de deserturi fine și aromate. Dacă printre musafiri se află și copii, atunci îi putem cuceri cu prăjtura lor preferată cu blat de biscuiți și două straturi de cremă.
Atunci când organizăm o masă festivă și vrem să îi impresionăm pe invitați, ideal este tortul de ciocolată aniversar. Dacă ținem cont de câteva trucuri, cu siguranță vom obține un desert pe placul tuturor celor de la masă.
Rețeta unui desert spectaculos și rafinat
Pentru deliciosul tort de ciocolată aniversar vom avea nevoie de câteva ingrediente pentru blatul pufos, pentru sirop, pentru crema de ciocolată și câteva ingrediente pentru glazură.
Pentru blat vom folosi 6 ouă, 150 g de zahăr, 1 pliculeț de zanăr vanilat, 30 ml de apă, 30 ml ulei de floarea-soarelui, 3 linguri de cacao, 150 g de făină, 1 linguriță de praf de copt și un praf de sare.
Pentru sirop vom avea nevoie de 200 ml de apă, 100 g de zahăr și 2 linguri de esență de cafea sau rom, în funcție de preferințe.
Pentru crema de ciocolată vom folosi 150 g de zahăr, 2 gălbenușuri, 2 linguri de lapte, 200 g de unt, 2 linguri de cafea solubilă, 100 ml de smântână pentru frișcă, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 2 lingurițe de cacao și 2 lingurițe de ness.
Pentru delicioasa glazură cu care vom decora tortul de ciocolată aniversar vom avea nevoie de 250 g de ciocolată, 3 linguri de smântână și 2 cuburi de unt.
Mai întâi pregătim blatul pufos. Se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când obținem o compoziție omogenă. Ulterior se pune apa, apoi gălbenușurile amestecate separat cu uleiul se adaugă peste albușuri. După aceea, se pune făina, praful de copt și 3 linguri de cacao apoi se amestecă bine până când se obține o compoziție omogenă și cremoasă.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu formă rotundă, apoi se toarnă compoziția pentru blat. Se coace blatul la foc potrivit, iar când este gata se scoate de la cuptor, se lasă la răcit și se taie în 3 foi egale.
După aceea, pregătim siropul. Într-o oală se pune apa la fiert împreună cu zahărul și se amestecă până când zahărul se topește. La final se adaugă esența de cafea sau vanilie și se lasă siropul la răcit.
Pentru prepararea delicioasei creme de ciocolată, într-un vas vom pune cafeaua în puțină apă caldă, iar ulterior adăugăm gălbenușurile bătute spumă împreună cu zahărul. Peste această compoziție se adaugă laptele, 2 lingurițe de cacao, apoi se pune crema la fiert amestecând continuu să nu se lipească de oală.
Când este gata, se lasă să se răcească și se adaugă untul tăiat cubulețe. Se adaugă la final nessul și se amestecă din nou. Smântâna pentru frișcă se mixează împreună cu zahărul vanilat, apoi se încorporează în delicioasa cremă pentru tortul de ciocolată aniversar.
Ultimul pas constă în asamblarea tortului. Blatul de tort se taie în 3 felii egale. În forma rotundă de copt se pune o folie alimentară, apoi se adaugă primul cerc de blat și se însiropează foarte bine. Peste acesta se întinde o parte din crema de ciocolată și se pune al doilea cerc de blat pufos și însiropat. Se pune restul de cremă de ciocolată, iar deasupra adăugăm ultimul cerc de blat.
Se dă tortul la rece până când se întărește crema. După aceea, se răstoarnă tortul pe un platou rotund și se pune deasupra glazura de ciocolată. Această glazură se face prin topirea ciocolatei cu smântâna și untul. Marginile tortului se decorează cu ciocolată rasă, iar deasupra putem pune și câteva fructe, după preferințe. La final, ne vom bucura de gustul unui desert rafinat și aromat.
Pentru mesele festive putem pregăti un tort de ciocolată aniversar. Acesta este ușor de făcut, iar dacă folosim câteva arome și ingrediente inedite, vom obține un desert savuros.