Tort cu ananas și pișcoturi. Rețeta perfectă pentru un desert delicios
Savurosul tort cu ananas și pișcoturi este desertul ideal la zi de sărbătoare. Acesta are o aromă aparte, este cremos și rafinat, iar aspectul este unul deosebit. Tortul cu ananas și pișcoturi este perfect la aniversări, dar și la mesele în familie. Iată rețeta perfectă pentru un desert delicios.
Tort cu ananas și pișcoturi
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert rafinat, spectaculos și gustos putem pregăti acasă un tort cu ananas și pișcoturi. Acesta este cremos, fin și are o aromă aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Pentru acest desert irezistibil vom avea nevoie de câtva ingrediente alese cu grijă și de un plus de imaginație.
Pe lângă deliciosul tort cu ananas și pișcoturi putem pregăti la zi aniversară și un tort curcubeu. Acesta este adorat în special de copii datorită decorului colorat și gustului deosebit. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute după rețeta bunicii putem face o prăjitură cu blat de biscuiți. Această prăjitură aromată se face ușor și cu câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva esențe inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert încântător.
Tortul cu ananas și pișcoturi este delicios și pe placul multora dintre noi. Acesta este apreciat de toți cei de la masă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari, la final vom obține un desert perfect.
Cum să pregătești acasă un desert irezistibil
Pentru deliciosul tort cu ananas și pișcoturi vom avea nevoie de 250 g de pișcoturi, 550 g de ananas cubulețe din conservă, 400 g de smântână, 400 g de cremă de brânză, 80 g de zahăr tos, 65 g de zahăr vanilat, 10 foi de gelatină, 2 lingurițe de esență de vanilie, 40 ml de suc de ananas și câteva jeleuri pentru ornat.
Mai întâi se scoate ananasul din conservă și se lasă bucățile la scurs într-o sită. După aceea se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort. Pișcoturile se trec prin zeama de ananas, apoi se așază unul lângă altul pe fundul formei de copt. Gelatina se pune la hidratat în apă rece și se lasă timp de 10 minute. Ulterior, se amestecă smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul vanilat și se mixează foarte bine apoi se pune frișca obținută la frigider. Câteva linguri de frișcă se păstrează deoparte pentru ornat tortul la final.
Crema de brânză se amestecă separat cu zahărul tos și esența de vanilie apoi se mixează până când se topește zahărul. Peste crema de brânză se adaugă gelatina hidratată și amestecată cu sucul de ananas, apoi se încorporează frișca în crema de brânză. În forma tapetată cu pișcoturi se pune un strat generos de cremă, se nivelează apoi se adaugă un strat de cubulețe de ananas și se acoperă din nou cu un strat de cremă. Se procedează așa până când se termină crema și ananasul.
Se ornează deliciosul tort cu frișcă și câteva jeleuri. Deliciosul desert se pune la rece timp de câteva ore apoi se scoate din frigider și se feliază pentru a fi servit. Cu siguranță vom obține un tort aromat, gustos și pe placul tuturor celor de la masă.
Tortul cu ananas și pișcoturi are o savoare aparte, este rafinat și ideal de pregătit la ceas aniversar. Acest tort spectaculos este alegerea perfectă la zi de sărbătoare alături de alte deserturi gustoase.