Top 5 cei mai căutați infractori din Iași! FBI a anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru Ștefan Alexandru Barabas! FOTO (Exclusiv)
Top 5 cei mai căutați infractori din Iași! FBI a anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru unul dintre ei, Ștefan Alexandru Barabas! Conform autorităților, Gheorghe Clapon, Vasile Rodideal, Ammar Nana’a, Oleg Drănceru și Ștefan Alexandru Barabas se află în acest Top 5 al celor mai căutați infractori din Iași
Top 5 cei mai căutați infractori din Iași! În anul 2018, FBI a anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru unul dintre ei! Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au anunțat că, printre cei mai căutați infractori din Iași, se regăsește Gheorghe Clapon. Potrivit autorităților, individul în vârstă de 52 de ani, din Iași, are emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru comiterea mai multor infracțiuni.
„Acesta a fost condamnat la executarea pedepsei de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru ultraj, spălare de bani și trafic de influență. De asemenea, el a fost condamnat la 9 ani și 8 luni de închisoare pentru mărturie mincinoasă, înșelăciune, spălare de bani, uz de fals și ultraj contra bunelor moravuri.
Top 5 cei mai căutați infractori din Iași: alături de Gheorghe Clapon, polițiștii îl vor pe Oleg Drăniceru
Polițiștii au mai anunțat faptul că, alături de Gheorghe Clapon, și Oleg Drăniceru este căutat. Conform anchetatorilor, individul în vârstă de 45 de ani, din Iași, este căutat după ce pe numele său a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
„Acesta a fost condamnat la 9 ani, 4 luni și 20 de zile de închisoare, pentru înșelăciune, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada 2011-2012, el a comis mai multe fapte de acest gen”, au afirmat oamenii legii cu privire la acest „membru” al Top 5 cei mai căutați infractori din Iași.
De altfel, Oleg Drăniceru și Gheorghe Clapon au fost pedepsiți în același dosar.
„În perioada martie – iunie 2011, inculpații Gheorghe Clapon și Oleg Drăniceru i-au indus și menținut în eroare pe reprezentanții unor firme din București și Germania cu prilejul încheierii și executării a 2 contracte de intermediere și de vânzare-cumpărare. Contractele aveau ca obiect achiziționarea de firmele prejudiciate de la firma Flamingo – ES, prin intermediul SC Clapon Construct SRL, a unor utilaje industriale pretins importate din Ucraina”, au precizat procurorii.
Vasile Rodideal a dispărut fără urmă de aproape 10 ani
Oamenii legii mai susțin că unul dintre cei mai căutați infractori din Iași este nimeni altul decât Vasile Rodideal. Bărbatul de 59 de ani, originar din Republica Moldova, are, de asemenea, emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
„Acesta a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru constituirea și susținerea unei grupări de criminalitate organizată, deținerea de muniție destinată armelor de război, instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, instigare la comiterea infracțiunii de deținere a unei bancnote false în vederea punerii în circulație, conducere pe drumurile publice a unui autoturism în condiții de suspendare temporară a acestui drept”, au adăugat polițiștii cu privire la acest „membru” al Top 5 cei mai căutați infractori din Iași.
Între timp, Rodideal a scăpat de o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare. Judecătorii ieșeni au constatat că pedeapsa s-a prescris. Acesta fusese condamnat în aprilie 2011.
„În urma activității informativ-operative, s-a stabilit că persoana urmărită ar fi părăsit teritoriul național al României și, mai apoi, Republica Moldova, în cursul anului 2010, cu destinația Rusia. Deși au fost efectuate demersurile legale (mandat european de arestare, pe 10 iunie 2011, și mandat de urmărire internațională, din 10 octombrie 2012), nu s-a reușit încarcerarea condamnatului”, au menționat judecătorii ieșeni.
Top 5 cei mai căutați infractori din Iași: Ammar Nana’a, dorit după gratii de autorități după devalizarea Terom SA
Un alt infractor care a locuit în Iași mult timp este sirianul Ammar Nana’a, potrivit IGPR. Oamenii legii au afirmat că bărbatul de 53 de ani are, la rândul său, emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
„Acesta a fost condamnat la 11 ani și 6 luni de închisoare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. În perioada 1998 – 1999, în calitate de administrator și împuternicit al SC Maram Company Trading Impex SRL, el a indus în eroare Ministerul Finanțelor Publice, cu ocazia solicitării rambursărilor de TVA. A fost creat un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 4.922.897.154 de lei (vechi)”, au mai afirmat reprezentanții IGPR cu privire la Top 5 cei mai căutați infractori din Iași.
De remarcat este faptul că sirianul a fost condamnat în dosarul devalizării societății comerciale Terom SA Iași.
FBI a anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru Ștefan Alexandru Barabas
În urmă cu mai bine de 2 ani, reprezentanții Federal Bureau of Investigation (FBI) au anunțat că sunt în căutarea unui ieșean, Ștefan Alexandru Barabas. Mai mult, cei de la FBI au anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru oricine poate oferi informații utile la prinderea acestuia.
Potrivit celor de la FBI, ieșeanul ar fi fost implicat într-un caz de intrare prin efracție, sechestrare și încercarea de a șantaja o femeie bogată din SUA. Reprezentanții FBI au mai afirmat că, în 2007, alături de alți 2 români, Ștefan Alexandru Barabas ar fi atacat o femeie în vârstă de 65 de ani, cu o avere de 200 de milioane de dolari, din Connecticut.
Oamenii legii au adăugat că ieșeanul, împreună cu alț doi români, ar fi sechestrat-o pe Anne B. Cei trei l-ar mai fi legat și pe partenerul ei, apoi le-ar fi injectat celor doi o substanță așa-zisă „letală” și i-ar fi amenințat că vor muri în 24 de ore, dacă nu le plătesc 8,5 milioane de dolari pentru un presupus antidot. Până la urmă, românii și-ar fi abandonat planul, dar cazul lor a ajuns în Justiție. Majordomul femeii a fost condamnat atunci la 50 de ani de închisoare. Anchetatorii au stabilit că „virusul” injectat era doar un colorant alimentar.