Top 10 reguli de la dieta daneză. Cum să slăbeşti în 13 zile
Se apropie un eveniment important pentru tine şi vrei să îmbraci o anumită rochie? Ai adunat câteva kilograme în timpul izolării din pandemie? Nu reuşeşti să dai jos ultimele kilograme, acumulate în timpul sarcinii? Multe persoane recomandă un regim alimentar restrictiv. În acest material găseşti lista de reguli pentru dieta daneză.
Este un regim foarte restrictiv, la care trebuie să apelezi cel mult o dată la 2 ani. Dacă o foloseşti mai des sau chiar foarte des, îţi poate pune sănătatea în pericol. Avantajul este că e foarte accesibil programul alimentar zilnic. Găseşti lista cu alimente permise pe internet şi nu trebuie să mai apelezi la vreun nutriţionist. Citeşte aceste reguli de la dieta daneză mai întâi. E bine să te documentezi, pentru că, atunci când o vei urma, să ai rezultatele scontate.
Dieta daneză – Reguli de urmat
Dacă vrei să slăbești, fii hotărât. Rezistă oricărei tentații!
Top reguli pentru slăbit
Planifică dieta pentru atunci când eşti sigur că nu ai tentaţii primprejur. Aşadar, dacă ştii că eşti sau că vei fi invitat la un eveniment, amână dieta pentru după acel eveniment. În caz contrar, mai mult ca sigur că îţi vei compromite regimul de slăbit.
Se zice că ar fi ideal ca prima zi de dietă să coincidă cu ziua de duminică. Astfel vei termina dieta într-o zi de vineri. De fapt, este un aspect ce ţine mai degrabă de psihic. Din moment ce închei vineri dieta, e ca şi cum te pregăteşti de weekend.
Se zice că, din a 14-a zi, poţi mânca normal, pentru că nu vei pune la loc kilogramele date jos. Totuşi, atenţie la acest lucru. Încearcă să nu forţezi lucrurile, pentru că, în definitiv, nimeni nu-ţi garantează că nu apare efectul yo-yo.
Dieta daneză nu se ţine decât cel mult o dată pe an. Conform specialiştilor, dacă e folosită prea multă, îţi poate crea diverse probleme de sănătate.
În zilele în care îţi va fi foame şi tentaţia va fi foarte mare, nu te abate de la meniu. Nu mari cantităţile permise sub nici o formă. În caz contrar, regimul eşuează şi nu poţi să-l mai repeţi decât cel mult peste un an.
Nu adăuga în meniu diverse băuturi, chiar dacă sunt făcute de tine, din fructe şi legume. Ţi se permit numai apa, ceaiul şi cafeaua. Cel mult poţi aroma apa cu câteva picături de suc de lămâie.
Nu introdu în alimentaţie diverse produse. Ţine-te strict de lista zilnică. Asigură-te că le găseşti pe toate în localitatea ta, întrucât nu e permisă înlocuirea lor. Cel mult, poţi substitui codul cu calcan sau cu păstrăv, pentru că au aport nutriţional similar.
În dieta daneză este şi salată. Pe aceasta o poţi face din castraveţi, salata iceberg, salată verde sau roşii. Pentru asezonarea lor ai voie: oţet balsamic, suc de lămâie, piper, sare şi puţină ceapă.
Dieta durează fix 13 zile. Nu adaugă nici o zi, nu tăia de pe lista nici o zi. Altfel îți pui sănătatea în pericol.
Ai sau nu voie la dulciuri?
Nu ai voie să consumi absolut nimic altceva, nici măcar gumă de mestecat. „Inventatorii” dietei spun că, dacă ai mestecat o singură gumă, e de prisos să mai ţii dieta. Mai bine renunţă la ea.
Din categoria dulciurilor nu ai voie decât miere de albine şi îndulcitori (aspartan). În cazul cafelei poţi folosi foarte puţin zahăr.
Nu folosi nici un fel de ulei, chiar dacă este, spre exemplu, ulei extravirgin de măsline. Când găteşti, fierbe alimentele sau fă-le la grătar.
Din categoria lactate consuma iaurt simplu, fără zahăr şi adaos de fructe. Asigură-te că lactatele conţin cât mai puţine grăsimi.
Bea cât mai multă apă. Ai nevoie de circa 2 litri de apă zilnic. Poţi bea apă şi atunci când vei avea o senzaţie accentuată de foame.
Dacă nu bei cafea dimineaţa, poţi să-ţi faci ceai din plante, dar fără să-l îndulceşti.
Corina Caragea s-a îngrășat în jur de 4-5 kilograme în timpul izolării din pandemie, dar le-a dat jos folosind o dietă mai puțin știută. Și ea, și Oana Roman o folosesc și se pare că dă rezultate. Tot ce ai de făcut este să mănânci într-un interval de 8 ore, bineînțeles numai alimente sănătoase, api să faci o pauză de 16 ore.