Tocăniță de vită. Rețeta cu care vei obține o mâncare ca la restaurant

de: Mirela Todosi
10:15, 29 nov. 2023

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat culinar gustos și aromat, putem face o tocăniță de vită. Aceasta se pregătește cu ingrediente alese cu grijă și cu un strop de imaginație, iar la final ne vom răsfăța cu un adevărat deliciu. Tocănița de vită poate fi servită la orice masă, chiar și la ceas aniversar. Iată rețeta cu care vei obține o mâncare ca la restaurant.

Tocăniță de vită

Când vine vorba de mâncărurile făcute cu carne de vită, rețetele sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe. Un deliciu pe placul multora dintre noi este tocănița de vită. Aceasta se face cu ingrediente alese cu grijă, iaar dacă adăugăm un strop de imaginație și câteva condimente aromate, succesul culinar va fi garantat.

Tocănița de vită nu lipsește nici de la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. La zi de sărbătoare gospodinele pricepute în bucătărie pregătesc și niște sarmale în foi de varză dulce.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, ideali sunt și niște cârnați afumați și bine condimentați. Aceștia merg de minune cu niște murături crocante puse la borcan sau la butoi. Tocănița de vită este gustoasă, aromată și perfectă pentru mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat irezistibil.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Pentru tocănița de vită vom avea nevoie de 1 kg de carne de vită, 4 cartofi, 3 morcovi, 1 ceapă, 3 tulpini de țelină, 500 ml de apă, 2 linguri de amidon, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr, 2 linguri de ulei, 2 căței de usturoi, 2 frunze de dafin, piper, boia și 150 ml de pastă de roșii.

Mai întâi se pregătește carnea de vită. Se spală, se taie cubulețe și se pune la baiț. Condimentele se amestecă și se pun peste carnea de vită. După 20 de minute în care carnea a stat la bait, se călește carnea într-o tigaie cu ulei încins. După ce carnea s-a rumenit se pune într-un ceaun la foc mic. Se adaugă un pic de apă apoi ceapa și usturoiul tocate mărunt.

După aceea se toarnă pasta de roșii și frunzele de dafin. Se amestecă ușor, apoi după câteva minute se pun cartofii tăiați cubulețe și morcovii dați prin răzătoare și țelina. Într-o cană cu zeama fierbinte de la carne se pune amidonul, se amestecă apoi se toarnă în ceaunul cu carne. Se mai lasă tocănița la fiert până se îngroașă ușor apoi se ia de pe foc.

Tocănița de vită merge de minune cu câteva felii de pâine de casă și murături crocante și gustoase. Tocănița de vită este ideală de servit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Tocănița poate fi făcută cu carne de pui, de porc sau de vită. Rețetele sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Preparatele culinare cu carne de vită au o savoare deosebită, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu. Tocănița poate fi făcută și de post, cu legume și verdețuri proaspete.