Tocăniță de hribi ca în Bucovina. Rețeta tradițională cu care vei obține un adevărat deliciu la tine în bucătărie
Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare savuroasă și sănătoasă, ideală este o tocăniță de hribi ca în Bucovina. Aceasta este gustoasă, aromată și se face ușor dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică. Tocănița de hribi este perfectă la mesele de sărbătoare, dar poate fi făcută ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare sănătoasă și pe placul tuturor celor dragi. Iată rețeta tradițională cu care vei obține un adevărat deliciu la tine în bucătărie.
Tocăniță de hribi ca în Bucovina
Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat gustos, sănătos și aromat, ideală este o tocăniță de hribi făcută ca în Bucovina. Aceasta este pe placul multora dintre noi, fiind recomandată și în cazul persoanelor care se află la dietă sau care vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.
Când vine vorba de mâncărurile cu ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și delicioase. La ceas aniversar, putem pregăti pentru cei dragi și niște ciuperci la cuptor cu cașcaval, aromate și suculente. Dacă vrem să păstrăm savoarea ciupercilor chiar și pe timpul iernii pentru a ne putea bucura de gustul unor mâncăruri gustoase putem pune niște ciuperci marinate la borcan pentru sezonul rece.
La fel de bine, daca nu vrem sa gatim ciuperci la cuptor, putem găti pentru cei de la masă și o ciulama de ciuperci cu pui, făcută după rețeta de odinioară a bunicii, Dacă vom ține cont de câteva secrete și trucuri, succesul culinar va fi garantat. Tocănița de hribi ca în Bucovina este savuroasă și perfectă la orice ocazie.
Cum să pregătești la tine în bucătărie un adevărat deliciu
Pentru gustoasa tocăniță de hribi ca în Bucovina vom avea nevoie de 1 kg de hribi, 100 g de unt, 400 g de smântână, 1 lingură de făină, 3 cepe, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, 150 ml de apă, 1 lingură de sare, 1 vârf de cuțit de piper măcinat, 5 boabe de piper și 5 linguri de ulei.
Mai întâi se spală și se curăță hribii foarte bine, apoi se taie cubulețe și se pun într-un bol. După aceea se curăță ceapaa și se taie mărunt, după care se amestecă cu hribii. Într-o cratiță se pune untul la topit împreună cu 5 linguri de ulei. Când tigaia s-a încins se adaugă hribii împreună cu ceapa. Se amestecă ușor și se toarnă 150 ml de apă. Se pune capacul la tigaie și se lasă hribii la înăbușit la foc mic.
Într-un bol se amestecă făina împreună cu smântâna și se toarnă treptat compoziția în tigaie peste hribi. După aceea se taie pătrunjelul și mărarul peste tocană apoi se condimentează cu sare, piper măcinat și piper boabe. Se lasă să dea în câteva clocote până când hribii capătă o textură moale. La final, se ia tocănița de pe foc, se lasă la răcit și se servește cu mămăliguță sau cu o pâine de casă pufoasă și gustoasă. Cu siguranță vom obține o tocăniță delicioasă pe placul tuturor celor de la masă.
Tocănița de hribi ca în Bucovina are o savoare aparte, este sănătoasă și poate fi făcută foarte rapid pentru mesele de sărbătoare. Acest deliciu este nelipsit la ceas aniversar alături de alte bucate alese.