Tocană de legume după rețeta clasică. Un preparat culinar perfect pentru sezonul rece
Multe gospodine pregătesc acasă o tocană de legume după rețeta clasică. Aceasta este gustoasă, aromată, sățioasă și sănătoasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale bunicii, succesul va fi garantat. Iată cum să obții un preparat culinar perfect pentru sezonul rece.
Tocană de legume după rețeta clasică
Când vine vorba de gustoasa tocană de legume făcută pentru iarnă și nu numai, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este tocana de legume cu orez. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii succesul culinar va fi garantat.
Tocana de legume la borcan este nelipsită din cămară alături de alte delicii. Pe lângă aceasta, doamnele pregătesc și un compot savuros sau câteva borcane cu dulceață. La fel de bine gospodinele au grijă să pună la borcan și niște zarzavat pentru sezonul rece.
Toate acestea sunt pe lista bunătăților pentru cămară. Tocana de legume poate fi făcută nu doar pentru iarnă, ci și la orice ocazie, atunci când vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat sănătos, gustos și ușor.
Tocana de legume este ideală de servit la orice masă alături de alte bucate alese. Dacă pregătim acest deliciu după rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Cum să pregătești un adevărat deliciu pentru iarnă
Dacă vrem să facem acasă o tocană de legume delicioasă vom avea nevoie de 300 g de ardei kapia, 150 g de vinete, 150 g de păstăi, 200 g de roșii, 150 g de zarzavat, 5 căței de usturoi, 250 g de ceapă, 120 ml de ulei, sare și piper. Mai întâi se pregătesc legumele și se curăță de cotoare și sâmburi apoi se taie în cubulețe. Ulterior se toacă ceapa mărunt apoi se taie felii usturoiul. Vinetele se vor curăța de coajă și se vor tăia în cubulețe mici.
După ce toate legumele sunt pregătite pentru tocană se pune o cratiță mare la foc mic împreună cu puțin ulei încins. Se adaugă ceapa și usturoiul la călit apoi se pune morcovul împreună cu țelina și pătrunjelul, toate date prin răzătoare.
Se amestecă totul ușor și se pune un pic de apă. Se pun după aceea vinetele și păstăile, apoi se adaugă sare după gust. Se pun roșiile date prin blender apoi se mai lasă tocana la fiert pentru 10-15 minute. Când este gata se ia tocana de pe foc și se pune în borcane sterilizate apoi se învelesc cu niște prosoape groase. După ce tocana s-a răcit se depozitează tocana în cămară. Cu siguranță vom obține un preparat savuros și sănătos.
Tocana de legume este pe placul multora dintre noi. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de rețeta bunicii, succesul culinar este garantat. Tocana de legume poate fi făcută cu orez. Acest preparat este sățios și recomandat și celor care se află la dietă. Pentru iubitorii de mâncăruri aromate și picante putem face o tocăniță cu legume și ardei iute. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Tocana de legume poate fi servită la orice ocazie, chiar și la mesele festive.