Titi Aur, despre accidentul din Andronache: ”Șoferița are cea mai mică parte de vină”

de: BZI.ro
15:25, 01 mart. 2021

Titi Aur a vorbit despre accidentul din Andronache unde doua copile au fost ucise. Fostul pilot de curse a explicat faptul că din punct de vedere moral, șoferița de 56 de ani, este cel mai puțin vinovată.

Care ar fi fost de fapt cauza accidentului?

Titi Aur, despre accidentul din Andronache

Accidentul din Andronache a fost provocat de o femeie în vârstă de 56 de ani. Aceasta a intrat cu mașina în două fete, care se aflau pe un trotuar. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au surprins cum cele două victime stau pe jos, pe marginea trotuarului.

Șoferița care se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes trece cu viteză peste ele. Aceasta se izbește violent de un stâlp, pe care îl doboară la pământ, și se oprește brusc într-un gard. Titi Aur, fost campion de curse de tip raliu, a susținut că din punct de vedere moral șoferița de 56 de ani este cel mai puțin vinovată de accidentul produs.

Fostul pilot de curse crede că cea mai mare parte a vinei o poartă sistemul de învățare a viitorilor șoferi.

„În primul rând, din punct de vedere legal, femeia de 56 de ani este vinovată și va răspunde în fața legii.

Dar, din punct de vedere moral, aș putea spune că femeia de la volan are cea mai mică vină. Vin prima dată cu întrebarea: la școala de șoferi a fost învățată șoferița respectivă unde să țină piciorul? În dreptul pedalei de frână sau de accelerație? Și vă dau răspunsul: categoric, nu! Este mai mult ca sigur că a încurcat pedalele. Piciorul trebuie ținut în dreptul pedalei de frână pentru că, dacă se ajunge într-o situație limită, să frânezi, nu să accelerezi.

Se întâmplă în toată lumea”, a explicat Titi Aur.

Femeia nu se urca des la volan

Titi Aur a vorbit despre accidentul din Andronache, iar șoferița care se face vinovată de tragica întâmplare a declarat că se urcă foarte rar la volan.

Pentru că soțul ei consumase alcool, aceasta a fost nevoită să facă acest lucru.

„S-a urcat într-o mașină nefiind pregătită, o mașină cu cutie automată. Nefăcând un sistem prin care șoferii să fie trecuți periodic prin sisteme de verificare, de educare, de readucere aminte, ajungem la astfel de situații tragice. Și atunci, vin cu întrebarea: autoriățile, toți cei care se opun unor astfel de programe, au sau nu au pe conștiință o astfel de tragedie? Voi spune probabil că nu, dar ar trebui să aibă”, a mai adăugat Titi Aur.