Tiramisu cu 250 g mascarpone și frișcă. Cum să pregătești un desert clasic italian la tine acasă
Tiramisu cu 250 g de mascarpone și frișcă este un adevărat clasic italian. Gospodinele pregătesc acest desert într-o formă ușor modificată, pentru că în crema după rețeta originală aceasta include ouă crude. Dar chiar și fără de ele, tiramisu se obține extrem de delicios.
În Italia, fiecare gospodină care se respectă crede că gătește cel mai bun tiramisu. Acest desert aerisit pare a fi creat pentru a te înveseli. Desigur, cel mai bun însoțitor pentru el este un espresso puternic și gros. Astfel, pentru a pregăti deliciosul desert vei avea nevoie de biscuiți savoiardi, în cantitate de 20 de bețișoare de biscuiți, smântână grasă, de obicei gospodinele o folosesc pe cea de 35% grăsime în cantitate de 200 ml. Nici un tiramisu nu se pregătește fără de mascarpone, astfel pentru a pregăti un delicios tort vei avea nevoie de 250 gr. Pentru decor dar și un gust nemaipomenit vei avea nevoie și de zahăr pudră, dacă vă place mai dulce luați 150 gr, dacă nu atunci 100 gr va fi suficient. De asemenea, multe persoane adaugă și pudră de cacao după gust alături de 2 pahare de cafea. În Italia, pentru pregătirea desertului se adaugă și alcool, orice alcool cu aromă puternică.
Tiramisu cu 250 g mascarpone și frișcă. Care sunt pașii de respectat pentru un deliciu nemaipomenit
Pentru a pregăti desertul smântâna cu un conținut de grăsime de 33-35%, trebuie bătută la rece. Este important să pre-răcești și recipientul în care vei bate smântâna. Mai mult decât atât, și telul trebuie să stea în frigider ceva timp înainte de a bate crema.
Pe bucăți, adăugăm treptat tot zahărul pudră în cremă și batem masa până la vârfuri moi. După asta introducem brânza Mascarpone, nu toată cantitatea deodată, dar o împărțim în mai multe porții, cu ajutorul unei spatule.
Facem acest lucru ușor, amestecând brânza de jos în sus, de la marginile formei până la mijloc, pentru a satura suplimentar amestecul cu aer. Pregătește cafea proaspătă de boabe. Ia un Americano și două shot-uri de espresso, pentru aromă mai puternică.
Cafeaua ar trebui să aibă timp să se răcească pentru a nu vă frige degetele. Dacă doriți, la cafea se poate adăuga alcool puternic aromat, dacă acest lucru este acceptabil pentru dvs. Pentru comoditate, amestecul de cremă-brânză poate fi transferat cu o lingură într-o pungă de patiserie. Tăietura vârfului pungii de obicei este unghiul drept, aproximativ de 1,5-2 cm în diametru.
Când începi ambalarea prăjiturii. Cum trebuie pregătite fursecurile
Incepem asamblarea desertului. Scufundați fursecurile Savoyardi în cafea timp de aproximativ 2 secunde pe ambele părți. Fii atent și nu exagera, pentru că aceste fursecuri ușoare cu ouă se înmoaie foarte repede, iar desertul riscă să devină foarte umed. Care, împreună cu frișca, nu va arăta foarte apetisant.
În partea de jos a formei, întindeți un strat de batoane de biscuiți înmuiate în cafea în jumătate din totalul pregătit. Răspândiți deasupra jumătate din crema de unt, netezind-o uniform. Acest lucru se poate face și cu o lingură obișnuită.
Pentru a pregăti un tiramisu cu 250 g de mascarpone si frișcă așezați deasupra cremei al doilea strat de fursecuri cu cafea. După care decorăm frumos desertul cu jumătatea rămasă de cremă. În mod tradițional, acest desert este decorat cu pudră de cacao deasupra. Pentru ca cacao să se întindă uniform pe suprafață, presărăm cacao printr-o strecurătoare obișnuită. După care punem tiramisu la frigider pentru impregnare. Este mai bine ca desertul să fie acolo cât mai mult posibil, dar nu mai puțin de 4 ore.