Tipuri de alergii la copii-poze. Cât de periculoase sunt reacțiile imunitare la alergeni
Multe mame se plâng de apariția unor tipuri de alergii la copii ca în poze. O alergie este o reacție specifică a sistemului imunitar al copilului la un alergen din cauza hipersensibilității organismului la acesta. Un alergolog diagnostichează și tratează această afecțiune.
O alergie nu este o boală în sensul obișnuit al cuvântului. O alergie este o reacție foarte puternică a sistemului imunitar al copilului, care apare numai prin contactul repetat cu un iritant. Acest lucru face dificilă diagnosticarea afecțiunii. Primul contact cu alergenul nu duce întotdeauna la o reacție imunitară. Alergia se dezvoltă cel mai adesea după ce organismul s-a familiarizat cu structura unei substanțe necunoscute și este capabil să distingă dacă substanța este „prietenoasă” sau mai degrabă „inamică”.
Tipuri de alergii la copii-poze. Complicațiile grave provocate de iritanți
Există mai multe tipuri de alergii, în funcție de tabloul clinic și de grupul de substanțe implicate. Cele mai frecvente sunt alergii respiratorii, alergii de contact, alergii alimentare, alergii la insecte, reacție la mușcăturile de insecte și alergie la medicamente. De asemenea, unii copii pot suferi și de alergii infecțioase.
În fiecare an există tot mai mulți copii cu alergii. În prezent, această patologie este diagnosticată la 25-30% din populație. Alergiile netratate pot duce la complicații grave. Printre complicațiile acestora se numără astm, edemul Quincke, șoc anafilactic și pierderea cunoștinței.
Tabloul clinic al unei reacții alergice depinde direct de tipul de patologie și de localizarea procesului patologic. Manifestările alergiilor cutanate la un copil sunt sub forma unor diferite tipuri de erupții cutanate. Printre acestea cel ușor pot fi observate înroșirea zonelor de piele, debutul erupției cutanate, descuamarea pielii și mâncărimea. Acest tip de alergie este cel mai frecvent în timpul copilăriei, dar poate persista până la vârsta adultă.
Manifestări rinitei alergice și ale polinozei. Ce simte copilul când suferă de acest disconfort
Din moment ce un copil este afectat de o alergie acesta va avea o respirație nazală afectată, congestie nazală și scurgere nazală apoasă. De asemenea, mulți copii manifestă simptome precum strănut, mâncărime nazală și lăcrimare.
Manifestări ale conjunctivitei alergice pot fi extrem de ușor de observat. Aceste, de cele mai multe ori, apar sub formă de umflare și înroșirea pleoapelor, albul roșu al ochilor este afectat, de asemenea, apare și lacrimare abundentă. Mulți copii pot simți o senzație de nisip în ochi sau fotofobie.
Reacțiile acute sunt cauzate de pătrunderea alergenilor în corpul copilului. Substanțele pot pătrunde în organism în trei moduri diferite. Pe cale orală, atunci când se consumă alimente sau băuturi. Respiratorie, prin inhalarea alergenului din aer, de exemplu, polenul din plante. Prin contact, adică prin intrarea în contact direct cu alergenul.
La copii, alergiile apar cel mai adesea în urma contactului cu polenul, părul de animale, anumite medicamente, insecte, substanțe chimice de curățare și spălare și alimente foarte alergenice. De asemenea, aceștia pot manifesta simptome provocate de o alergie după ce consumă lapte integral de vacă, ouă, nuci, ciocolată și miere.
Cel mai eficient mod de a face față mai multor tipuri de alergii la copii ca în poze este de a evita contactul dintre copil și alergeni. Copiii trebuie protejați pe cât posibil de expunerea la substanțe iritante, adică contactul cu substanțe chimice, praf, fum de tutun. În perioada acută, copiii trebuie tratați în funcție de tipul de alergie.