Tineri în grija serviciilor sociale din Iași, admiși la facultate! An de an, copiii din centre arată că se poate
Încă doi tineri ocrotiți în „Centrul de Servicii Sociale Bucium” al Direcției Generale de Asistență Socială si Protecție a Copilului (DGASPC) Iași au fost admiși la facultate, după ce au obținut rezultate foarte bune la examenul Național de Bacalaureat de anul acesta. Smărăndița, absolventă a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, acum este studentă admisă la Medicină Generală și Leonard, absolvent al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, a fost admis la Geografia Turismului, cei doi fiind demni de laude
Pe parcursul anilor, prin „Centrul de Servicii Sociale Bucium”, au fost „scoși în lumină” zeci de copii cu potențial care, ulterior, au reușit să-și clădească cariere de succes.
Tineri în grija serviciilor sociale, la toamnă studenți
Smărăndița Sandu și Leonard Lupu sunt numele absolvenților din grija „Centrului de Servicii Sociale Bucium” al DGASPC Iași ce au fost admiși la facultate, după multă muncă și ambiție. În cazul lor, ca în multe alte situații, faptul că nu locuiesc cu părinții, ci în centrul de servicii sociale, nu a reprezentat un impediment în a studia cât mai mult, pentru a-și îndeplini visele. Astfel, tânăra Smărăndița a fost admisă la Medicină Generală (Universitatea de Medicină și Farmacie), iar Leonard la Geografia Turismului.
Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC, a vorbit despre reușitele acestor tineri, dar nu numai.
„Suntem mândri de ei, altceva nu putem spune. Nu e prima oară când copiii din centru ajung să fie admiși la diferite facultăți, an de an, fie că este vorba de IT, Medicină sau orice alt domeniu, există copii care ajung să profeseze, își întemeiază și familii, sunt împliniți. De asemenea, încă sunt tineri care așteaptă rezultatele de la instituțiile la care s-au înscris, deci, cu siguranță, vor mai fi copii admiși în învățământul superior”, a declarat Tiberiu Bantaș.
Rezultatele excelente apar prin muncă
Atât Smărândița Sandu, cât și Leonard Lupu au făcut eforturi pentru ca, într-un final, să fie admiși la facultățile mult dorite. Cu toate acestea, ei nu au vrut să vorbească despre problemele de familie sau situația specială, considerând că aceste aspecte sunt mult prea personale.
„E ceva personal și nu vreau să împărtășesc cu nimeni asta. Despre faptul că am fost admisă la UMF, în afară că am stat și am învățat, nu pot spune nimic”, a declarat Smărăndița Sandu.
Este important de precizat că performanțele de acest tip, realizate într-un astfel de context, sunt apreciate de fiecare dată de majoritatea persoanelor publice din Iași, dar și de ieșenii care empatizează cu poveștile tinerilor, mai mult sau mai puțin știute.
Recent, alți doi tineri din cadrul DGASPC au fost felicitați pentru rezultatele deosebite de la Bacalaureat, dar și pentru reușita admiterii la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității „Gh. Asachi” din Iași.
Amintim că DGASPC este principalul furnizor de servicii sociale la nivelul județului Iași. Pentru înfiinţarea şi diversificarea serviciilor sociale acordate copiilor şi persoanelor adulte defavorizate din judeţul Iaşi, instituția a accesat programe de finanţare ale Uniunii Europene şi programe de finanţare internă.