Tineri de 10, elevi de 10! Activitățile educative în 10 ani de LIIS!

de: Bianca Rebegea
19:15, 19 mai 2021

Fiecare zi din cadrul evenimentelor organizate sub egida LIIS 5.0. a fost gazda cel puțin a unei întâlniri online între generații. Tineri de 10, elevi de 10. Activități educative în 10 ani de LIIS, o revedere între foști și actuali președinți ai consiliilor școlare ale elevilor din LIIS, directori, coordonatorul pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, profesor psiholog scolar, profesori diriginți, absolvenți, membri ai Consiliului Școlar al Elevilor din LIIS, elevi din clasele de liceu.

În deschiderea activității am urmărit filmul de prezentare al activităților educative realizate în cei 10 ani, 2011 – 2021, sub coordonarea în fiecare an a aceluiași consilier educativ dedicat, a precizat director, prof. dr. Adina Romanescu.

Prof. Maria Pașcan: „Educația de acasă trebuie să fie în concordanță cu cea furnizată de școală”

“Atunci când facem referire la educație pe lângă cunoștințele transmise elevului, abilități pe care vrem să i le dezvoltăm, trebuie să facem referire și la schimbarea unor comportamente inadecvate. Educația de acasă trebuie să fie în concordanță cu cea furnizată de școală, astfel încât să existe o bună colaborare care să aibă ca scop descoperirea căilor și mijloacelor corecte pentru a-i forma copilului, adolescentului o personalitate armonioasă.

Da, pot să spun că am fost o norocoasă, din perspectiva educației. Am iubit din totdeauna Omul (copiii, tineri, bătrâni) cu toate ale lor și iată că din anul 2006 și până în prezent 2021, am primit misiunea de consilier educativ al liceului, dedicându-mi viața și spre această latură a educației tinerilor, acești adulți în devenire. Pe parcursul acestor ani, elevii noștri coordonați de profesori excepționali și părinți devotați școlii, au desfășurat activități deosebite și proiecte având drept scop valori autentice precum: cetățenia activă și leardeship; sănătate și mișcare; unitate și democrație; incluziune și drepturile omului; politețe; creativitate; spiritualitate și protecția mediului.” – a precizat prof. Maria Pașcan – coordonatorul pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare din LIIS

Claudia Cărăușu, profesor psiholog școlar: „Excelentă. Inovație. Conectare”

“Avantajul de a aduce experiența, înțelepciunea, abilitățile dobândite în timp, din generații de absolvenți LIIS diferite, este de neprețuit și a constituit un permanent reper temporal pentru liceu.

Genul de inteligență colectivă – Smart, semnificațiile momentului, emoțiille revederii, lacrimile provocate de amintiri, dialogul constructiv, schimbul de experiențe au conturat pe deplin în această activitate logou-ul jubilear al liceului – Excelentă. Inovație. Conectare”, a menționat profesor psiholog școlar Claudia Cărăușu.