Test de Ziua Pământului: Ce trebuie să știi despre această zi
În fiecare an, pe data de 22 aprilie, Google sărbătorește această zi printr-un test de Ziua Pământului. Cei de la Google își schimbă chiar și logo-ul, adăugând o ilustrație a planetei noastre.
Această zi a luat naștere la inițiativa senatorului american Gaylord Nelson. Acesta a vrut ca atât oamenii politici, dar și întregul popor, să realizeze pericolele la care supunem planeta prin poluare, și implicit și pe noi. Majoritatea populație nu era interesată de acest subiect, însă atunci când senatorul Gaylord Nelson a lansat propunerea, mai mulți tineri i-au stat alături. Așadar, vorbele politicianului american au reușit să impresioneze doar tinerimea, însă a fost de ajuns pentru a porni o mișcare politică.
Decizia lui Gaylord Nelson a fost influențată de mai mulți factori printre care se numără și poluarea cu fum și gaz care lua amploare, accidentul nuclear din Carolina de Sud care ne fusese ascuns timp de 18 ani, revolta pornită de studenți împotriva războiului din Cambodgia, apariția fibrelor optice ș.a. Toate acestea combinate cu ignoranța oamenilor, l-au făcut pe senator să se îngrijoreze, și astfel s-a unit cu persoanele cu care împărtășea aceleași credințe.
O scurtă istorie a acestei sărbători internaționale
Ziua Pământului încă se sărbătorește și astăzi, însă aceasta a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970. Din data de 22 aprilie 1970, această sărbătoare încă unește oamenii pentru cea mai importantă cauză: protejarea mediului înconjurător de poluarea masivă și schimbările climatice provocate în mare parte de aceasta. Milioane de oameni de peste tot din lume își unesc forțele în această zi, în speranța unui viitor mai bun, mai curat și lipsit de primejdii.
În primul an, Ziua Pământului a fost sărbătorită de aproximativ 20 de milioane de americani, o parte foarte mare dintre ei fiind adolescenți sau tineri adulți. În același an, au fost adoptate diferite legi cu privire la protecția mediului, precum legi pentru aerul și apa curată, dar și pentru animalele care sunt pe cale de dispariție.
Aceste lucruri au marcat cursul istoriei, iar datorită lor, și alte țări au urmat această inițiativă în anii următori. S-au adoptat legi asemănătoare în mai multe țări. După această mișcare politică care a luat amploare, s-a fondat Agenția pentru Protecţia Mediului (APM).
Cine este APM?
Agenția pentru Protecţia Mediului (APM) reprezintă o instituție de specialitate a administrației publice centrale. În România, aceasta a fost înființată în anul 2004.
Scopul acesteia este să asigure populației țării un mediu cât mai sănătos, curat și cât mai puțin poluat. Aceștia trebuie să se asigure că atât generațiile actuale, dar și cele viitoare vor avea parte de îmbunătățirea mediului în care își vor duce traiul.
În anul 1990 au început din ce în ce mai multe persoane să participe la această mișcare. Au existat mai mult de 200 de milioane de persoane răspândite în 141 de țări care au celebrat această zi.
În anul 2009, ONU (Organizația Națiunilor Unite) a declarat ziua de 22 aprilie ca fiind sărbătoarea oficială prin care celebrăm planeta Pământ.
Test de Ziua Pământului: Ce animal vă reprezintă?
Google își schimbă frecvent logo-ul, aproape de fiecare dată când celebrăm o zi de sărbătoare importantă (cum ar fi Ziua Mamei sau Ziua Tatălui ș.a.). Ziua Internațională a Pământului a reușit să atragă atenția celor de la Google, și în fiecare an aceștia creează niște animăluțe care lenevesc în literele logo-ului. În centrul animăluțelor se află chiar Pământul.
Pe lângă acest mod de a face cinste și de a-și arăta recunoștința față de planeta noastră, Google a creat un mic test prin care poți afla cu ce animal te potrivești. Testul este însoțit de niște ilustrații originale și adorabile. Atât întrebările cât și răspunsurile sunt pline de umor.
Compania Google încearcă să răspândească conștientizarea acestei sărbători printr-un test de Ziua Pământului care îți arată cu ce animăluț te potrivești.