Tensiunea mică sau mare? Care dintre acestea este mai periculoasă?

de: BZI.ro
12:32, 14 dec. 2022

Multe persoane se întreabă care dintre tensiunea mică și cea mare este mai periculoasă. Hipertensiunea și hipotensiunea arterială sunt afecțiuni care afectează destul de serios sănătatea unei persoane. Mai ales pentru că persoana hipertensivă și hipotensivă poate să nu acorde atenție prezenței simptomelor acestor boli.

De aceea, tensiunea arterială trebuie monitorizată în mod constant și trebuie luate măsuri de urgență în cazul în care valorile tensiunii arteriale se abat de la intervalul normal. Astfel, este foarte important să cunoașteți mai multe informații despre ce sunt hipertensivi și hipotensivi, cum să determinați dacă este presiune ridicată sau scăzută, precum și ce este mai rău: presiune ridicată sau presiune scăzută, spuneți în acest articol.

Hipotensiunea arterială reprezintă tensiunea arterială care este permanent mai mică decât cea normală

Tensiunea mică sau mare? Ce presupune tipul primar și cel simptomatic

Hipertensiunea arterială este tensiunea arterială care este în mod constant mai mare decât cea normală. Există două tipuri de hipertensiune arterială, primară adică tensiune arterială ridicată fără o cauză evidentă. Există și cea simptomatică și tensiunea arterială ridicată poate fi un simptom al altor boli ale organelor.

Hipertensivii sunt persoane care au tensiunea arterială ridicată în consecință. Tensiunea arterială normală pentru o persoană este considerată a fi de 120/80 sau mai mică. Orice valoare de 140/90 sau mai mare este anormală. O persoană hipertensivă este o persoană al cărei organism nu are control asupra propriei tensiuni arteriale.

Chiar și formele moderate de tensiune arterială scăzută pot provoca amețeli, slăbiciune, leșin și risc de rănire în urma căderilor

Cel mai adesea, în peste 90% din cazurile persoanelor hipertensive, nivelul tensiunii este influențat de factori ereditari. Uneori există o creștere simptomatică a tensiunii arteriale din cauza anumitor boli. În cazul în care tensiunea arterială a unei persoane nu este sub control, aceasta trebuie încurajată să ia medicamente. Iar medicamentele trebuie luate în avans, acestea având scop profilactic. Adică pacientul trebuie să ia o pastilă astăzi, pentru ca tensiunea arterială să nu crească mâine.

Hipotensiunea arterială. Indicii care anunță această afecțiune

Hipotensiunea arterială reprezintă tensiunea arterială care este permanent mai mică decât cea normală. Persoanele hipotensive sunt persoanele care au tensiunea arterială scăzută. Raportul dintre tensiunea sistolică și diastolică este de 120 x 80 mmHg. O tensiune arterială mai mică, de exemplu, 100 x 60, este considerată un semn de hipotensiune.

Diferența dintre tensiunea mică și mare este că hipotensiunea depinde de mulți factori

Chiar și formele moderate de tensiune arterială scăzută pot provoca amețeli, slăbiciune, leșin și risc de rănire în urma căderilor. Medicii dau cifre diferite, dar, în general, orice tensiune arterială sub 90 peste 60 este considerată periculoasă. Persoanele hipotensive au, de obicei, o tensiune arterială de 100/70.

Hipotensiunea și hipertensiunea arterială sunt cu siguranță două afecțiuni la fel de periculoase care necesită supraveghere și tratament medical. Și nu se poate spune fără echivoc dacă tensiunea arterială ridicată sau scăzută este mai rea, deoarece ambele afecțiuni pot avea consecințe grave.

Diferența dintre tensiunea mică și mare este că hipotensiunea depinde de mulți factori. În principal, aceasta este legată de fondul hormonal, fond psiho-emoțional, boli concomitente, stil de viață, obiceiuri proaste și așa mai departe. Dacă o persoană are grijă de sistemul său imunitar și duce un stil de viață sănătos, simptomele hipotensive se reduc sau dispar complet. În plus față de tratamentul obișnuit, medicii recomandă unei persoane să își corecteze stilul de viață. În cazul hipotensiunii, există un lanț clar care duce la scăderea tensiunii arteriale.

Hipotensiunea și hipertensiunea arterială sunt cu siguranță două afecțiuni la fel de periculoase care necesită supraveghere și tratament medical