Tensiunea arteriala: lista alimentelor si bauturilor care o cresc

de: BZI.ro
21:08, 22 mart. 2021

Când aveți tensiune arterială crescută, urmăriți conținutul farfuriei pentru a vă proteja inima și arterele. În timp ce unii nutrienți scad tensiunea arterială, alții o cresc. Aflați ce alimente trebuie evitate pentru a limita riscul cardiovascular!

Hipertensiunea arteriala poate apărea la toate vârstele, dar cel mai adesea apare după vârsta de 40 de ani și poate avea origini multiple, cum ar fi vârsta, moștenirea, mediul sau chiar stilul de viață.

Tensiunea arterială ridicată este poreclită „ucigașul tăcut”, deoarece este adesea invizibilă și poate părea inofensivă. Cu toate acestea, poate provoca complicații severe și crește riscul de accident vascular cerebral, infarct sau insuficiență renală.

Optați pentru o dietă echilibrată pentru a combate hipertensiunea arterială

Pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, este prescris tratamentul medicamentos. Cu toate acestea, ar trebui să vă schimbați dieta pentru a vă scădea tensiunea arterială și pentru ca tratamentul să fie eficient. Pentru aceasta, se recomandă consumul a trei mese pe zi și evitarea consumului excesiv de zaharuri, amidon, grăsimi și carne roșie. Pentru a vă menține tensiunea arterială scăzută, ar trebui să mâncați și cinci porții de fructe și legume pe zi.

Tensiunea arterială ridicată: evitarea anumitor alimente pentru scăderea tensiunii arteriale

Consumul unei diete echilibrate nu este suficient pentru a limita riscul cardiovascular. Pacienții cu tensiune arterială crescută ar trebui, de asemenea, să-și reducă consumul de alcool și sare, să facă mișcare și să renunțe la fumat. Un alt sfat: ei ar trebui să se obișnuiască să înlocuiască sarea cu ierburi, condimente, ghimbir sau suc de lămâie si să gateasca cu conținut scăzut de sare. În plus, anumite alimente ar trebui, de asemenea, evitate pentru a reduce în mod eficient aportul de sare și pentru a reduce tensiunea arterială ridicată.

Alcoolul

Consumul excesiv de alcool favorizează creșterea în greutate, unul dintre factorii care afectează tensiunea arterială și poate crește tensiunea arterială. Pentru a vă scădea tensiunea arterială și a vă îngriji sănătatea mai general, este mai bine să nu consumați mai mult de trei pahare de vin pentru bărbați și două pahare de vin pentru femei pe zi.

Pâine și cereale

Pentru a reduce consumul de sare, este recomandabil să depistați sărurile ascunse prezente în alimente. Aproximativ 80% din sare este încorporată în pâinea și cerealele care sunt consumate la micul dejun. Prin urmare, este de preferat să se evite consumul de pâine și cereale și să se favorizeze pâinea de secară sau cea integrală. Cu toate acestea, nu trebuie consumate la fiecare masă.

Mezelurile

Când aveți tensiune arterială crescută, cel mai bine este să vă moderați consumul de mezeluri.

Biscuiții aperitivi

Cipsuri, mini-pizza, arahide. Pentru a reduce tensiunea arterială, este indicat să consumați mai puține astfel de gustări. Și din motive întemeiate: o mână de chipsuri sau cinci măsline echivalează cu un gram de sare.

Preparate gata

Mesele preparate conțin săruri ascunse și cresc tensiunea arterială. O treime dintr-un sandviș sau o felie de pizza este egal cu un gram de sare. Prin urmare, este mai bine să favorizați mâncărurile de casă în locul preparatelor gata.

Pește afumat și crustacee

Printre alimentele care trebuie consumate cu moderație, găsim și pește afumat și crustacee, deoarece conțin 80% sare, în medie.

Sosuri industriale

Pentru a reduce în mod eficient consumul de sare, trebuie să limitați sosurile industriale, cum ar fi maioneza, ketchup, muștar, beșamel, pansamente, care sunt bogate în sare și zaharuri.

Cuburi culinare și sos de soia

Alte condimente bogate în sare ascunsă: cuburi de bulion și sos de soia. Prin urmare, este recomandabil să evitați încorporarea lor în prepararea mancarii.