Țeapă de zile mari! O ieșeancă a plătit câteva mii de euro, după ce a aflat că fiul ei a suferit un accident

de: evelina.chitoroaga
04:00, 16 mart. 2020

Metoda „Accidentul” încă mai face victime. O femeie din Iași a plătit câteva mii de euro unui necunoscut după ce a aflat că fiul ei a fost victima unui accident în Cehia. După ce a plătit, și-a dat seama că a fost păcălită și a cerut ajutorul polițiștilor

Metoda „Accidentul” făce victime aproape în fiecare zi, tot mai mulți ieșeni căzând în plasa țeparilor. Jenica C. este o femeie trecută de prima tinerețe de ani buni, iar zilele trecute a rămas fără toți banii din casă după ce a aflat, prin telefon, că fiul său a suferit un accident în Cehia. Bărbatul care a sunat-o i-a spus femeii că fiul ei are nevoie de tije din titan și de tratament, iar toate acestea costă. Mai exact 12.000 de euro. Pentru ca totul să fie credibil, o femeie care s-a dat drept asistentă medicală a venit la bătrână pentru a lua banii. Bătrâna nu a stat prea mult pe gânduri și i-a dat acesteia 8.580 de euro.

După ce și-a dat și ultimul ban pentru a-și salva fiul, bătrâna a intrat la bănuieli și a aflat într-un final, cu ajutorul autorităților, că a fost păcălită. Ieri, bătrâna a vorbit la telefon cu fiul său și a realizat că nimic din ce i-a spus acel necunoscut la telefon nu era adevărat.

Primarul din Dobrovăț a anunțat în mediul online întâmplarea din comuna pe care o reprezintă.

„Metoda «Accidentul» lovește din nou în Dobrovăț. Un cetățean al comunei a fost înșelat de o mare sumă de bani pe motiv că fiul său este bolnav. Nu dați bani străinilor sub niciun motiv și anunțați imediat Poliția în astfel de cazuri. Rog atenționați toate persoanele mai în vârstă (ținta favorită a acestor șarlatani) și distribuiți pentru a afla cât mai mulți”, a postat pe o rețea de socializare Cătălin Martinuș, primarul comunei Dobrovăț.

Nu vă lasați păcăliți

Pentru a nu deveni victima înșelăciunilor prin metode de acest gen, polițiștii ieșeni vă recomandă: în cazul în care sunteți contactați de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susțin că sună din partea acesteia și spun că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident sau de o bolă, în care ar fi fost implicată, nu dați curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacția emoțională.

Verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment, cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare sau luați legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înșelăciune.

Dacă sunteți contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați Poliția la numărul de urgență 112, pentru a vă acorda sprijin, și nu mergeți la aceste întâlniri decât însoțiți de reprezentanții Poliției. În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, adresați-vă de urgență celei mai apropiate unități de Poliție sau apelați numărul unic de urgență 112.