Țara în care se susține cel mai dur examen din lume! Autoritățile au interzis zborul avioanelor, lucrările de construcție și claxonatul pe stradă

de: Mirela Todosi
09:40, 15 nov. 2024

Țara în care se susține cel mai dur examen din lume este Coreea de Sud. Testul de abilități școlare universitare (CSAT), considerat cel mai important examen, se dă în cele mai bune condiții, pentru ca viitori studenți să poată trece cu succes de examenul ce durează 8 ore. Prin urmare, autoritățile au interzis zborul avioanelor, lucrările de construcție și claxonatul pe stradă.

Țara în care se susține cel mai dur examen din lume

În Coreea de Sud, începând cu 14 noiembrie 2024, se va susține timp de câteva zile cel mai dur examen din lume. Este vorba despre testul de abilități școlare universitare (CSAT), care se desfășoară în 8 ore, cu 4 pauze și conține 5 teste.

Testul CSAT cuprinde un test în limba națională, un test de matematică, un test în limba engleză, un test despre istoria Coreei și un test în a doua limbă străină.

Pentru ca viitorii studenți să susțină examenul în cele mai bune condiții și să nu fie distrași sau deranjați de ceva din jur, autoritățile din Coreea de Sud au luat măsuri stricte. Avioanele au fost blocate la sol, lucrările de construcție au fost oprite, iar claxonul este interzis în timpul examenului de 8 ore, considerat unul dintre cele mai dure din lume. Pe lângă oprirea la sol a avioanelor pentru a minimiza zgomotul, în special în timpul testului de limba engleză, autoritățile au cerut șoferilor de autobuz și taxi să se abțină de la claxonat.

Cel mai greu examen din România

Examenul de admitere pentru profesia de magistrat este considerat drept cel mai greu din România. Cei care vor să urmeze o carieră de judecător sau de procuror ajung să dea examenul ani la rând până să reușească, iar concurența este foarte mare.

Cei care au 5 ani experiență într-o profesie juridică se pot înscrie direct în Magistratură, unde au de trecut un proces de selecție anevoios. După acceptarea în Magistratură, urmează instruirea efectivă, ce durează jumătate de an. Ceilalți absolvenți licențiați ai unei facultăți de Drept, fără vechimea minimă de 5 ani, pot participa la concurs pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii (INM). Instruirea durează aproximativ doi ani, iar beneficiarii, numiți auditori de justiție, primesc o indemnizație lunară de aproximativ 4.300 de lei. Cei mai buni candidați reușesc să prindă un loc și să promoveze examenul dificil. Viitorii magistrați trebuie să treacă de două examene teoretice, de un examen psihologic scris și oral și de un interviu.

La nivel internațional, Harvard este una dintre universitățile din lume în care se intră cel mai greu. Studenții știu asta, iar cei mai buni au norocul să învețe la cea mai bună instituție de învățământ superior din lume. La Harvard au studiat 130 de laureați pentru premiile Nobel, dar și unii dintre cei mai importanți lideri de stat. Concurența este uriașă la cea mai grea facultate din lume din cadrul Universității Harvard. Este vorba despre facultatea cu specializări în știință și cercetare, mai ales în astrofizică. Anul trecut 6.800 de tineri au aplicat pentru cele 235 de locuri de studii la prestigioasa universitate. După Universitatea Havard, Institutul de Tehnologie din California este una dintre cele mai grele facultăți din lume. Universitatea are șase divizii academice concentrate pe știință, dar și pe inginerie și atrage cei mai buni studenți din lume.

Cel mai greu examen din lume se susține în Coreea de Sud. Evaluarea durează 8 ore, iar autoritățile iau măsuri severe pentru ca viitori studenți să se concentreze asupra cerințelor grele. Examenul CSAT este considerat în Coreea de Sud o chestiune națională. Autoritățile interzic pe durata examenului zborurile cu avionul, claxonatul pe stradă, lucrările de construcție, muzica, orice ar putea perturba liniștea tinerilor care susțin examenul.