Țara în care locuitorii au fost obligați să își pună casele pe roți și să plece! Motivul este surprinzător

de: Mirela Todosi
16:00, 25 oct. 2024

Țara în care locuitorii au fost obligați să își pună casele pe roți și să plece este Suedia! Localnicii au aflat că trebuie să se mute, iar motivul este surprinzător.

Țara în care locuitorii au fost obligați să își pună casele pe roți și să plece!

Locuitorii unui sat din nordul Suediei au fost anunțați că trebuie să se mute și asta pentru că autoritățile plănuiesc să extindă o mină de fier din zonă. Prin urmare, oamenii au fost nevoiți să își pună casele pe roți și să se mute.

Localnicii au primit compensații și sprijin să își mute casele cu totul, cu ajutorul unor trailere. Toate casele, majoritatea cu cel puțin un etaj, sunt transportate într-un loc nou, la aproximativ 4 kilometri distanță.

Satul în care cetățenii își pot cumpăra o casă cu 3 euro

Primarul orașului din Sicilia a precizat că oferta caselor vândute la doar 3 euro a stârnit interesul internațional și a revitalizat comunitățile depopulate din Italia. Locuințele disponibile în această ofertă recentă sunt case individuale, cu două sau trei camere, având o suprafață cuprinsă între 50 și 80 de metri pătrați. Acestea sunt construite din pietre de culoare maro-aurie și sunt dispuse pe unul până la trei etaje.

Costurile de renovare variază în funcție de starea proprietății. Renovările pot începe de la 30.000 de euro pentru o reabilitare simplă, însă pot ajunge la peste 200.000 de euro dacă cumpărătorii doresc să transforme casele în unele de lux. Conform regulamentului impus de autorități, cumpărătorii sunt obligați să finalizeze lucrările de renovare în termen de trei ani de la achiziție. În caz contrar, aceștia riscă să piardă oferta pentru locuință.

De asemenea, o altă țară vine cu beneficii pentru cei care vor o locuință. Oamenii care vor să se mute în Extremadura din Spania pot obține 15.000 de euro dacă se angajează să locuiască aici pentru cel puțin 2 ani. Programul se adresează și cetățenilor străini, cu condiția să nu fi locuit aici în ultimele 6 luni.

Locuitorii din afara Spaniei trebuie să fie rezidenți legali în această țară, dar și să aibă un număr de identificare străin (NIE), așa cum este menționat pe certificatul verde al UE sau pe cardul TIE pentru cetățeni non-UE. Totodată, cetățenii non-UE pot aplica doar dacă participă la schema de vize pentru nomazi digitali ai Spaniei. Persoanele care nu dețin o viză de nomad digital trebuie să aplice mai întâi pentru una. Extremadura este o comunitate spaniolă cu obiective turistice fabuloase. Extremadura are rezervații naturale sălbatice, livezi cu măslini, cireși și migdali, tot felul de biserici și palate medievale.

Când vine vorba de țara considerată cea mai bună pentru locuit, în top se află Elveția. Zurich și Geneva au intrat în top 10 al celor mai viabile orașe, cu scoruri perfecte în ceea ce privește asistența medicală și educația. Școala din Elveția nu se axează doar pe rezultatele academice, ci și pe abilitățile necesare pentru viața de adult. Sunt predate materii precum autoorganizare și comportament respectuos. Un alt motiv pentru care Elveția este considerată una dintre cele mai bune țări pentru a locui este dată de siguranță. Copiii merg pe jos la școală încă de la vârsta de patru ani. De altfel, statisticile arată că în Elveția criminalitatea este una dintre cele mai scăzute din lume.

O măsură neașteptată pentru cetățeni a fost luată în Suedia. Localnicii dintr-un sat au fost obligați să își pună casele pe roți și să se mute pentru că autoritățile plănuiesc să extindă acolo o mină de fier.