Tabel regim disociat: Ce să mănânci pentru o siluetă divină

de: BZI.ro
12:02, 31 ian. 2022

Dacă ai încercat mai multe diete iar rezultatele nu apar, poți consulta un tabel de regim disociat. Pentru a slăbi poți urma o dietă asociată. Aceasta este foarte indicată pentru persoanele care își doresc să slăbească într-un mod sănătos.

Dieta disociată, elaborată de medicul William Howard Hay în 1911 este un strictă. Aceasta se bazează pe unul dintre principiile simple, și anume pe disocierea din timpul zilei. De fapt, dieta prevede împărțirea alimentelor în două macro-grupe. Acestea sunt împărțite în funcție de caracteristicile lor. În carbohidrați și proteine.

Prin urmare, specialiștii nu recomandă să amesteci carnea și peștele sau a produsele lactate

Tabel regim disociat: Reguli de respectat pentru un corp excepțională

Dieta disociată interzice consumul a două grupe de alimente la aceeași masă, precum prânzul și cina. Acest mod de a consuma alimente te va ajuta să pierzi în greutate. Din prima gupă face aparte pâinea, pastele, orezul, cartofii și toți carbohidrații simpli și complecși. De asemenea, cerealele, dulciurile,  fructele uscate, smochinele, curmalele, mierea, dulceața, făina de porumb. Din a doua grupă face parte carnea, peștele, legumele, laptele, iaurtul și toate proteinele în general.

Specialiștii spun că în timpul acestei diete poți mânca legume și fructe într-o cantitate mare, limitând aportul de grăsimi. Însă trebuie să ții cont de faptul că între mese nu trebuie să consumi produse incompatibile. Pentru a mânca alimente care nu se combină între ele trebuie să aștepți să treacă cel puțin 4 ore.

Ideal ar fi să consumi într-o zi doar carbohidrați și produse din primul grup, iar în altă zi doar proteine. Astăzi, dieta disociată este foarte populară, fiind folosită de multe celebrități printre care și de Daria Radionova. Însă, ca orice dietă, are atât susținători, cât și adversari.

Ideal ar fi să consumi într-o zi doar carbohidrați și produse din primul grup

La ce să fii atentă când urmezi o dietă disociată: Din ce trebuie să fie compusă masa ta

Există mai multe persoane car nu înțeleg regulile foarte stricte. De asemenea, sunt și cei care consideră această dietă extrem de simplă și practică. Simplitatea dietei constă în faptul că este suficient doar să  îți amintești să separi produsele între ele.

De asemenea, este important să alterezi aportul lor în timpul meselor sau în zile diferite. Împărțirea alimentelor nu este singura regulă a acestei diete. Aceasta este bazată pe consumul de alimente compatibile la o singură masă. Astfel, este interzisă combinarea proteinelor de natură diferită într-o singură masă.

Prin urmare, specialiștii nu recomandă să amesteci carnea și peștele sau a produsele lactate. Nu este indicat să completezi mesa cu fructe sau un desert. Aceste alimente se păstrează pentru alte momente ale zilei.

Este foarte bine să consumi multe legume și fructe. Acestea pot fi consumate într-o varietate de moduri.  Poți pregăti diferite smoothie-uri. Iar pentru a-ți ajuta organismul la detoxifiere poți prepara ceaiuri din cuișoare. Cei care urmează o dietă disociată preferă să evite consumul excesiv de produse de origine animală. Astfel, reușesc să evite multe boli cardiovasculare și diabetul.

Pentru a respecta o astfel de dietă trebuie să urmezi un regim bine pus la punct. De exemplu, dacă ai mâncat piept de pui și o salată la prânz, cina ar putea fi pregătită din pește fiert și alte legume pentru garnitură. Iar a doua zi poți mânca paste, iar la cină cereale mai ușoare și legume. Este foarte important să nu te culci cu stomacul prea plin.

Specialiștii spun că în timpul acestei diete poți mânca legume și fructe într-o cantitate mare

dieta dis

Pentru cine se potrivește dieta disociată?

O dietă disociată te va ajuta să slăbești prin detoxifierea a organismului. Este bine să știi că persoanele care urmează această dietă au rezultate vizibile într-un timp foarte scurt. Efectul magic al dietei apare datorită capacității de a separa alimentele. Astfel, acestea nu sunt absorbite împreună în stomac și în intestine.

Proteinele și carbohidrații au nevoie de medii diferite pentru digestie. Primul este cel acid și al doilea este cel alcalin. Consumul de proteine ​​și carbohidrați în timpul prânzului sau al cinei încetinește digestia și provoacă creșterea în greutate și fermentația intestinală.

Dacă respecți mâncarea menționată în tabel pentru regim disociat îți vei rezolva unele probleme. Dieta poate preveni problemele legate de nivelul de glicemie. Dar și problemele legate de oboseala cronică și pierderea concentrării.

Dieta disociată interzice consumul a două grupe de alimente la aceeași masă