Surpriză la concursul „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun”! Marele premiu a fost câștigat de un cuplu proaspăt căsătorit
Concursul „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun”, aflat la cea de-a treia ediție și organizat de Direcția de Servicii Studențești, a fost câștigat de un cuplu proaspăt căsătorit, studenți în Iași
Surpriză la concursul „Unde s-ar caza Moș Crăciun”! Marele premiu a fost câștigat de un cuplu proaspăt căsătorit
Campusul Tudor Vladimirescu, din Iași, s-a transformat într-un tărâm al sărbătorilor de iarnă datorită unui nou concurs de decorare a camerelor în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Direcția de Servicii Studențești. Competiția, gândită să aducă spiritul Crăciunului în camerele de cămin, a avut un succes răsunător, implicând zeci de studenți dornici să-și transforme spațiile de locuit într-un adevărat paradis de iarnă. Marele premiu al concursului, constând în trei luni de cazare gratuită, a fost câștigat de un cuplu de studenți proaspăt căsătoriți, Gabriela-Denisa și Suraj-Laurențiu-Gabriel Diaconu. Decorul lor creativ, plin de detalii și povești tematice, a cucerit juriul și le-a adus titlul de câștigători.
Denisa, studentă în anul I la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihopedagogie Specială, și Suraj, student în anul III la Facultatea de Construcții și Instalații, au demonstrat că imaginația și colaborarea pot crea o adevărată magie. Cei doi și-au decorat camera în trei zone tematice distincte, și anume, bârlogul lui Grinch, patiseria personală a lui Moș Crăciun și Polul Nord. Fiecare colț al camerei a fost decorat manual, utilizând atât materiale cumpărate, cât și reciclate.
„Ideile erau salvate cu luni bune înainte să aflăm de concurs, iar acum am avut contextul potrivit să le punem în aplicare. Principiul cel mai important a fost să facem cât mai multe decorațiuni cu mâinile noastre, pentru că în acest fel vom avea amintiri unice. Ideea principală a fost să împărțim baia, bucătăria și dormitorul în trei tărâmuri, și anume, bârlogul lui Grinch, patiseria personală a lui Moș Crăciun cu Chef Spiriduș la conducere și Polul Nord, pe care l-am și dezvoltat mai mult prin decorațiuni. Ușa de la intrare am vrut să fie doar un semn evident pentru toți că acolo e lumea lui Moș Crăciun, cu toate poveștile ei”, a spus Denisa Diaconu.
Armonia dintre cei doi a fost cheia care a transformat visul lor într-o poveste de Crăciun, fiecare completându-l pe celălalt cu idei și energie.
„Ideile au venit din partea Denisei, fiind mai pasionată de handmade și căutări constante în direcția creativității și decorului mai jucăuș, iar eu am fost cel care a venit cu elemente tehnice, materia primă pentru creații și energia pentru multele drumuri în căutările pentru materiale, dar toate decorațiunile au fost realizate împreună, cu o dedicare 100% din partea amândurora”, a spus Suraj Diaconu.
Camera pregătită de cei doi studenți pentru Moș Crăciun a fost amenajată în șase zile, în pararel cu participarea la cursurile și seminarele de la facultate.
„Atât realizarea manuală a tuturor decorațiunilor, cât și ornarea camerei a fost realizată în șase zile, în același timp cu participarea la cursuri și seminarii. Cel mai mult a durat realizarea omului de zăpadă, două zile mai exact, fiind obținut prin lipirea a două straturi de hârtie pe trei baloane separate, unirea și vopsirea acestora, iar mai apoi lipirea unui strat de vată peste, pentru a avea aspectul de zăpadă. Mânuțele, nasul, pălăria și papionul au necesitat, și ele, timp și atenție pentru autenticitate 100%”, a povestit Denisa Diaconu.
Crăciunul pentru cei doi este o sărbătoare a copilăriei și a bucuriei simple. Acest lucru s-a reflectat în fiecare detaliu al decorului.
„Încă de la intrare puteți observa căsuța cu scrisori pentru Moșu’, deoarece toți am scris dorințele noastre în copilărie. Omul de turtă dulce și bomboanele clasice nu pot să lipsească din casele noastre în pragul sărbătorilor, doar că la noi nu sunt comestibile, fiind realizate din farfurii de carton și izolație de țevi. Gastronomia tradițională, cu referire în acest context la Patiseria personală a lui Moș Crăciun, are un rol deosebit în sufletele noastre, iar tărâmul lui Grinch este mai mult un clasic al Crăciunului. Clopoțeii din ghivece ne aduc aminte de colindat și semnul cu „Atenție reni” face referire la faptul că ambii suntem șoferi. Căsuța de turtă dulce este pentru spiriduși, iar omul de zăpadă este un simbol al copilăriei. Bradul este un element pe care am încercat să îl introducem cât mai des prin brăduțul realizat din instalații, coroana realizată manual, ghirlanda din colțul camerei și însăși bradul împodobit cu multe cadouri la poalele lui”, spune Denisa Diaconu.
Denisa și Suraj Diaconu au dorit să le transmită un sfat celor care își doresc să participe la viitoarele ediții ale concursului „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun”.
„Să nu se înscrie dacă fac asta doar pentru concurs. Noi ne-am făcut o promisiune, tot ce facem să facem pentru bucuria noastră, iar dacă reușim să primim ceva, să fie un bonus pentru noi. E un proces frumos ce trebuie trăit în sine, fără presiuni și gânduri la câștig”, au transmis Denisa și Suraj Diaconu.
Premiul de 1.000 de lei a fost acordat exclusiv de compania PHINIA unei studente de la Facultatea de Design Industrial și Managmentul Afacerilor
În cadrul concursului „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun” s-au acordat premii pentru cele mai impresionante și originale amenajări. Pe lângă marele premiu câștigat de cuplul proaspăt căsătoriți, au fost desemnate și alte câștigătoare care s-au remarcat prin creativitate și muncă dedicată.
Pe locul al II-lea s-a situat camera 821 din cămin T17, în care locuiesc Andreea-Nicoleta Dârjan, Maria-Alexandra Neamțu, Cristina Dimofte și Andra-Vasilica Topor, studente în anul I la Facultatea de Design Industrial și Managmentul Afacerilor. Pe locul al III-lea s-a clasat camera 11B din căminul T19, în care locuiesc Mădălina-Elena Ciaun, Alexandra Patap și Andra-Amalia Vieru, studente la Facultatea de Automatică și Calculatoare, anul III. Premiul special oferit de PHINIA România, în valoare de 1.000 de lei, a fost acordat Cătălinei Olari, studentă la Facultatea de Design Industrial și Managmentul Afacerilor, anul IV.
Pentru Cătălina Olari, câștigătoarea premiului special de 1.000 de lei, a fost o surpriză plăcută, dar și o oportunitate de a demonstra că nu contează bugetul atunci când ai creativitate și susținerea celor dragi.
„Pentru participarea la acest concurs cel mai mult m-au motivat prietenele mele, ele au insistat mai mult, dar și premiul de 1.000 de lei a fost o motivație bună”, a spus Cătălina Olari.
Tema aleasă pentru decor a fost inspirată din tendințele văzute pe rețelele de socializare. Cu toate că avea emoții, Cătălina a fost încântată să observe că stilul său unic nu a fost replicat de nimeni altcineva în concurs.
„Tema și stilul ales au fost inspirate de pe rețelele de socializare. Aveam emoții că o să mai decoreze cineva camera în stilul acesta, însă am fost doar eu”, spune Cătălina Olari.
Amenajarea propriu-zisă a camerei a durat doar două-trei ore, însă cea mai mare provocare a fost filmarea și editarea videoclipurilor care au făcut parte din prezentare.
„Amenajarea camerei nu a durat foarte mult, în jur de două-trei ore, însă, mai mult a durat filmarea și editarea filmulețelor care au fost punctul meu forte, după cum mi-au zis cei de la PHINIA. Nu a fost un proces dificil, deoarece am fost ajutată de prietenele mele”, explică Cătălina Olari.
În ceea ce privește bugetul, Cătălina a decis să nu cheltuiască prea mult pe decorațiuni, utilizând materiale pe care le avea deja la dispoziție.
„Când m-am hotărât să particip la concurs, am zis că nu vreau să cheltui mulți bani și am hotărât că o să fac toate decorațiunile cu materialele pe care le am deja la dispoziție. Toate decorațiunile au fost făcute de mine. Astfel, când am terminat de decorat, am realizat că am investit doar 65 de lei pe elfi”, povestește Cătălina Olari.
Cătălina Olari spune că, deși premiul a fost o surpriză pentru ea, a fost și o lecție despre importanța creativității și susținerii din partea celor din jur.
„Din acest concurs am învățat că indiferent de bugetul disponibil se pot realiza foarte multe lucruri frumoase care îți pot aduce un beneficiu, important e să ai alături pe cineva care te motivează și te susține”, a spus Cătălina Olari.
Surpriză la concursul „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun”! Marele premiu a fost câștigat de un cuplu proaspăt căsătorit. Acest concurs a demonstrat că, prin creativitate, susținere reciprocă și resursele pozitive, orice student poate transforma un spațiu obișnuit într-un loc unic, iar premiile obținute sunt doar un bonus la succesul și realizările fiecăruia.