Surimi: 5 motive întemeiate pentru a nu-l cumpăra

de: BZI.ro
20:23, 30 oct. 2019

Surimi, un aliment periculos. De ce sa nu cumperi surimi? Printre alimentele care au cel mai mare succes în ultimii ani, se numără surimi. Un produs din pește care ar fi format din carne de crab. Totuși, această modă culinară importată de la japonezi ascunde ceva neplăcut.

Carnea de crab nu este esenta acestui aliment, atât timp cât este prezenta doar in proportie de 2%, iar caracteristicile sale gustative nu sunt deloc naturale.

Gustul surimi este derivat dintr-o serie de arome artificiale.

Nu există o reglementare europeană privind compoziția surimilor din pește. Există doar standardul AFNOR, dar acesta a fost pus în practică de către producători, independent și voluntar.

AFNOR impune 35% surimi de bază sau 30% carne de pește în produsul finit. Rețetele variază în funcție de marcă: războiul prețurilor tinde să reducă calitatea produselor finite. Calitatea și procentul cărnii scad odată cu prețul. Să descoperim cele 5 motive bune pentru care nu ar fi bine sa mai mâncăm!

Surimi, un aliment periculos. Compoziția

Surimi este un set de carne de cod și carbohidrați, fabricat fără logică și precizie. Rulat și asamblat într-un cilindru portocaliu similar cu gheara unui crab, cu o aromă similară cu cea a somonului afumat. Bastoanele de această culoare și formă devin mai atractive pentru consumatori.

Substanțe artificiale

Asamblarea multor produse acvatice inseamna substanțe artificiale care dau viață surimilor. Acest amestec, care poate avea efecte dăunătoare asupra organismului nostru, este, în general, compus din produse de pescuit, cod, macrou, somon, crap asiatic.

Surimi, un aliment periculos. Aditivi chimici

Carnea Surimi se schimbă odată cu adăugarea de aditivi chimici. Chiar și aspectul exterior devine mai atractiv odată cu adăugarea anumitor substanțe particulare care contribuie la conservarea perfectă a produsului. Un alt factor agravant este prezența uleiului de palmier, o substanță cunoscută pentru efectele sale dăunătoare asupra mediului și organismului nostru.

Efectele nocive asupra organismului nostru

Coloranții și aditivii chimici, prezenți în cantități mari în surimi, modifică caracteristicile produsului. În plus, este foarte dificil să se stabilească compoziția și proveniența efectivă a diferitelor elemente care le compun, deoarece eticheta este adesea introdusă incorect pe produs.

Prețul

Nu subestimați aspectele economice legate de consumul de surimi. Costul său ridicat provine adesea din publicitatea înșelătoare a multor companii care încearcă să il comercializeze deghizându-l ca un produs valoros. Mâncarea aceasta nu este asadar bună pentru corp și… portofel.