Prima pagină » Culinar » Supă de oase – Beneficii pentru sănătate
Supă de oase - Beneficii pentru sănătate

Supă de oase – Beneficii pentru sănătate

05 feb. 2020, 11:56,
în Culinar

Bunicii noştri consumau frecvent supa de oase. Aceştia foloseau întregul animal pentru gătit: piele, oase, măduvă, cartilagii. Oamenii moderni ignora oasele şi cartilagiile în favoarea cărnii musculare care este mai puţin nutritivă. Iată de ce e bună supa de oase şi cum se prepară.

Supă de oase este una dintre cele mai bogate surse de nutrienţi: o mare varietate de minerale, într-o formă uşor de absorbit (foarte mulţi oameni suferă de dezechilibre minerale şi carenţe din cauza alimentaţiei preponderent industriale şi a degradării solului). Aceasta mai conţine colagen şi alţi agenţi antiimbatranire, nutrienţi care ajuta articulaţiile, pielea, părul şi întregul organism.

La ce e bună

Unii cercetători afirma că proteinele din colagen compensează efectele cancerigene ale cărnii musculare. Supă de oase este recunoscută pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinală. Se ştie că alimentaţia modernă este inflamatorie şi ca mulţi oameni au probleme intestinale. Este bună şi pentru cei care au intoleranţă la gluten (boala celiacă) sau care consumă mult gluten.

Sunt în curs cercetări privind rolul supei de oase în tratarea bolilor autoimune. Se ştie că cele mai multe boli autoimune încep cu problemele din intestin, iar permeabilitatea acestuia este una dintre cele mai frecvente atacuri autoimune din corp, fiindcă exista pierderi de substanţe străine din intestin în fluxul sangvin.

În plus, supa de oase este bună şi pentru sistemul imunitar, pentru buna funcţionare a creierului şi a memoriei, împotriva stresului, împotriva frigului. Ajuta chiar şi la reducerea celulitei.

Cum se consumă

Poţi bea zilnic o ceaşcă de supă de oase sau să o foloseşti ca bază pentru anumite feluri de mâncare sau pentru asezonarea legumelor.
După ce ai pregătit-o (din oase special cumpărate sau din oasele care-ţi rămân la masă şi care dau un gust bun supei), o poţi conserva la rece sau o poţi congela timp de 6 luni, în borcane sau cutii ermetice. O poţi pune în tavă de cuburi de gheaţă şi când ai nevoie, poţi adăuga unul sau două cuburi în mâncare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`