Supă de dovleac. Rețeta pentru cel mai cremos preparat
Unele rețete ar trebui păstrate simple, iar supa de dovleac este una dintre acestea. Gustul natural este suficient de bun, astfel că aveți nevoie de foarte puține ingrediente pentru a face o supă cremoasă și plină de aromă.
Folosește orice tip de dovleac comestibil dorești, mai puțin cel de Halloween. Deși acel tip poate fi consumat, nu este și gustos.
Cea mai cremoasă supă de dovleac
Pentru cea mai cremoasă supă de dovleac aveți nevoie de 4 linguri de ulei de măsline, un dovleac plăcintar de 4 kilograme, 1 ceapă galbenă mare, 4 căței mari de usturoi, zdrobiți sau tocați, 4 căni de supă de legume, jumătate de cană de lapte de cocos sau smântână, 2 linguri de sirop de arțar sau miere și un sfert de cană de semințe de dovleac. Pentru un plus de savoare puteți folosi jumătate de linguriță de sare, jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată, jumătate de linguriță de nucșoară măcinată, un vârf de cuțit de cuișoare și praf de ardei iute și piper negru proaspăt măcinat.
Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Tăiați cu grijă dovleacul în jumătate și scoateți semințele, apoi feliați fiecare jumătate în jumătate, pentru a face sferturi. Ungeți 1 lingură de ulei de măsline pe pulpa dovleacului și așezați sferturile, cu partea tăiată în jos, pe tava de copt și coaceți timp de 35 de minute sau mai mult, până când pulpa portocalie este ușor străpunsă cu o furculiță. Între timp, încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o oală mare la foc mediu. Odată ce începe să strălucească, adăugați ceapa, usturoiul și sarea în tigaie și amestecați pentru a combina. Gătiți până când ceapa devine translucidă, aproximativ 8 până la 10 minute, iar între timp curățați dovleacul de coajă.
Adăugați pulpa de dovleac, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele, ardeiul și piperul negru proaspăt măcinat, după gust, și zdrobiți dovleacul cu lingura, apoi turnați supa. Puneți amestecul la fiert, apoi reduceți căldura și lăsați la foc mic timp de aproximativ 15 minute, pentru a permite aromelor să se combine. În timp ce supa fierbe, prăjește semințele într-o tigaie la foc mediu, amestecând frecvent, până devin aromate, aurii și pocnesc. Odată ce amestecul este gata, adăugați laptele de cocos și siropul de arțar, apoi lăsați supa să se răcească puțin. Puteți folosi un blender pentru a mixa, iar lucrând în serii, transferă conținutul și fixează bine capacul în timp ce pasezi până devine neted. Gustați și ajustați aromele, dacă este necesar, apoi presărați semințele peste supă și serviți cald. Un alt preparat cremos și delicios este supa de linte verde.
Cum să prepari brioșe cu brânză
Această rețetă necesită 3 tipuri de ingrediente. Primele și cele mai importante sunt untul și brânza, astfel că aveți nevoie de 3 linguri de unt sărat, 3 căței de usturoi zdrobiți și 200 de grame brânză cheddar rasă. Printre cele uscate se numără 2 căni de făină simplă, 1 linguriță și jumătate de praf de copt, jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu și jumătate de linguriță de sare. Mai departe, veți folosi 1 ou bătut ușor, 1 cană de lapte, un sfert de cană de smântână sau iaurt simplu, o treime de cană de ulei vegetal, un sfert de cană de pătrunjel tocat mărunt. Pornind de la această rețetă, puteți încerca să faceți și pizza de post.
Înainte de toate, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Puneți untul și usturoiul într-un bol rezistent și topește-l la microunde în reprize de 30 de secunde. Ungeți generos o tavă standard pentru brioșe cu unt, asigurându-vă că adăugați și puțin usturoi și păstrați puțin unt pentru a unge deasupra. Amestecă ingredientele uscate într-un bol și bateți-le pe cele umede separat, apoi încorporați-le și mixați de 8 ori. Ulterior, puneți brânza și amestecați cât mai puțin posibil.
Împărțiți compoziția în tava de brioșe. Aluatul ar trebui să fie gros și să umple forma de brioșe până sus. Coaceți timp de 22-25 de minute sau până când brioșele sunt aurii și crocante și revin la forma inițială când sunt atinse în centru. La final, scoateți pe un suport, ungeți cu untul rămas și lăsați să se răcească puțin înainte de a le servi lângă o supă de dovleac.