Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Acest laborator vă plăteste daca acceptati sa vă infectati cu coronavirus

Acest laborator vă plăteste daca acceptati sa vă infectati cu coronavirus

13 mart. 2020, 07:00,
în Sanatate

Sunteti platit daca vă infectati cu coronavirus! Pare o meserie de vis. Trebuie să stai timp de două săptămâni fără să faci nimic (frumos), iti este interzis să faci exerciții fizice și vei fi într-o izolare completă și vei primi 3.500 de lire sterline (în jur de 4.500 USD). Există doar o singură conditie: trebuie să fii infectat în mod deliberat cu noul coronavirus.

Se pare că cercetătorii din Marea Britanie caută 24 de voluntari pentru un studiu medical care are ca scop găsirea unui vaccin pentru COVID-19, noul coronavirus care a ucis peste 3.800 de persoane în toată lumea și a infectat cel puțin 110.000 (numărul confirmat de cazuri la momentul scris).

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de viruși care provoacă o serie de boli și infecții, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), sindromul respirator acut sever (SARS), răceala comună și acum COVID-19. După ce cercetătorii chinezi au lansat date genetice cu privire la noul coronavirus SARS-CoV-2, cercetătorii de pe glob sunt uniți în efortul lor de a găsi un vaccin. Potrivit The Times, Hvivo, care conduce laboratorul de carantină la Queen Mary BioEnterprises Innovation Center din Londra este una dintre numeroasele companii care dezvoltă o injecție pentru a lupta împotriva COVID-19.

Dacă Hvivo are permisiunea Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Marea Britanie și își asigură voluntarii, atunci procesul va continua. Aceasta va implica injectarea a două tulpini mai slabe de coronavirus, 0C43 și 229E, care pot provoca boli respiratorii ușoare. Acest lucru va permite cercetătorilor să testeze noi vaccinuri și medicamente antivirale într-un mediu controlat.

Sunteti platit daca vă infectati cu coronavirus!

Voluntarii vor fi apoi în carantină timp de 14 zile și monitorizați de medici și asistente în echipament de protecție, care vor fi singurul lor contact uman pe parcursul a douăzeci de zile. Pacienții vor avea probabil simptome ușoare de tuse sau răceală, a declarat pentru The Times profesorul John Oxford, expert în virologie la Universitatea Queen Mary din Londra.

Înainte de proces, voluntarii vor fi întrebați despre istoricul lor medical și vor face o serie de teste medicale, inclusiv pentru a fi examinați anticorpii împotriva coronavirusurilor. „Am fost cu toții expuși la multe coronavirusuri, ceea ce înseamnă că am putea avea un fel de imunitate subiacentă”, a spus Andrew Catchpole, om de știință la Hvivo, pentru The Times.

Voluntarii vor fi apoi inoculați și li se va administra o doză de tulpini de virus.

„Dacă [un vaccin] funcționează asupra micului nostru virus, este foarte probabil să funcționeze în lumea reală”, a spus prof. Oxford.

Alte câteva laboratoare din întreaga lume au prototipuri de vaccinuri pentru COVID-19, pe care au început deja să le testeze pe animale. Dacă merg bine, testarea pe oameni ar putea începe încă de luna viitoare. Dacă acestea au succes, un vaccin ar putea fi disponibil pe scară largă la începutul anului viitor.

Dacă sunteți interesat să vă implicați în acest proces, în cazul în care este aprobat, sau în alte încercări similare, puteți găsi detalii pe site-ul web Fluvamp Hvivo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`