Sucul de mere. 10 motive pentru a bea zilnic un pahar
Marul este fructul cel mai consumat de pe glob si este oricand disponibil, indiferent de anotimp, atat in supermarketuri, cat si in piete, in culori si arome variate. Acest fruc are in compozitia sa vitamine precum A, B1, B2, C si minerale ca magneziu, fosfor, fier si potasiu, iar coaja marului contine pectina, o fibra alimentara solubila. Marul nu contine grasimi, colesterol si nici sodiu, motiv pentru care este recomandat de medici in toate curele si dietele si nu intamplator este primul fruct cu care se hraneste nou nascutul cand mamele incep procesul de diversificare. Merele pot fi consumate ca proaspete, in salate sau sub forma de suc, dar si gatite in diverse preparate. Iata cateva motive pentru a consuma suc de mere:
Pastreaza ficatul sanatos. Sucul de mere ajuta ficatul sa elimine toxinele. Cura cu suc de mere dureaza o saptamana, perioada in care se consuma cate un litru de suc pe zi. In acest interval, se elimina din alimentatie produsele de origine animala. In schimb, se consuma ceai verde si limonada. Mai multe detalii privind aceasta cura gasiti aici: Cum se face detoxifierea ficatului cu suc de mere. Pastreaza inima sanatoasa. Merele sunt o foarte buna sursa de antioxidanti foarte necesari sanatatii sistemului cardio-vascular. In plus merele ofera organismului mineralele necesare precum potasiul, un mineral necesar sanatatii inimii. Reduce colesterolul. Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a-ti echilibra nivelul colesterolului din sange. In spatele majoritatii bolilor cardio-vasculare, se afla o cauza, iar aceea este nivelul ridicat al colesterolului. Poti sa previi bolile de inima consumand un mar zilnic sau sa bei suc de mere.
Intareste oasele. Sucul de mere contine vitamina C, fier si boron intr-o combinatie apoape perfecta pentru mentinerea sanatatii sistemului osos. Intareste imunitatea. Continutul crescut de vitamina C face ca sucul de mere sa poata fi considerat unul dintre principalii aliati in prevenirea afectiunilor specifice sezonului rece. Previne cancerul. Sucul de mere combate tumorile canceroase, in special pe cele de la plamani. Datorita continutului de flavanoizi si de acid fenolic, sucul de mere este una dintre cele mai bune modalitati prin care poti preveni aceasta cumplita boala. Previne astmul. Unul dintre principalele beneficii ale merelor este reprezentat de continutul de flavonoizi. Acest nutrient este foarte cunoscut deoarece poate inhiba aparitia atacurilor de astm. In plus, acest nutrient joaca un rol foarte important in buna functionare a plamanilor tai, lucru dovedit prin mai multe studii. Persoanele care consuma mere destul de des dispun de o capacitate pulmonara crescuta.
Trateaza constipatia. Constipatia este una dintre afectiunile care afecteaza o multime de persoane si este rezultatul procesului prin care intestinul absoarbe prea multa apa. Merele contin sorbitol, o substanta care ne ofera o solutie in cazul acestei probleme de sanatate. Cand aceasta substanta ajunge in intestin, atrage apa catre colon. In acest fel digestia se petrece cu o mai mare usurinta. Imbunatateste vederea. Sucul de mere contine o cantitate suficienta de vitamina A. Aceasta vitamina este necesara pentru mentinerea sanatatii oculare si prevenirea afectiunilor de acest fel. Beneficii asupra frumusetii. Sucul de mere ofera numeroase beneficii asupra frumusetii pielii si parului tau. Merele sunt folosite intr-o multitudine de remedii naturale pentru a trata afectiunile pielii precum inflamatiile, cearcanele si ridurile. Aplicarea sucului de mere pe scalp poate preveni anumite afectiuni precum matreata.