Studiu alarmant la Oxford! COVID-19 a apărut mai întâi în Europa, apoi a lovit China

de: Bianca Rebegea
09:31, 23 iul. 2020

Studiu alarmant la Oxford! COVID-19 a apărut mai întâi în Europa, apoi a lovit China. În urma cercetărilor de la Universitatea Oxford, s-a demonstrat că în Barcelona, Spania, s-au găsit urme ale SARS-Cov-2, care datau încă din luna martie 2019. Conform profesorului Tom Jefferson, nu se poate ști cu exactitate dacă virusul era activ. Tocmai din acest motiv nu se poate determina sursa infectării.

Tom Jefferson: „aria de răspândire a virusului a fost mult mai largă și a apărut mai timpuriu față de cum știam”

Conform studiilor, s-a aflat că virusul SARS-Cov-2 este prezent în lume încă de anul trecut. S-a descoperit că acesta a existat în Spania, Brazilia, nordul Italiei și Franța, înainte de a lovi China.

”O parte dintre acestea trimite la studiile care au identificat cele mai timpurii probe recognoscibile de SARS-CoV-2, iar majoritatea provin din conductele de scurgere. Acestea sunt studiile despre ce se găsește în conductele de scurgere și apele reziduale. Nu este nimic nou în asta, deoarece managementul și ingineria apelor sunt parte a sistemului public de sănătate. Și este binecunoscut că unii agenți patogeni trec în apele reziduale după ce ajung în toatele, apoi în apele reziduale și în apele de suprafață și acționează ca un fel de indicator.

Avem o serie de studii care ridică diferite ipoteze deoarece descoperirile trebuie confirmate. Cel mai timpuriu eșantion provine din Barcelona, din Spania și datează din 12 martie 2019. Acesta precede cu 11 luni primul caz de coronavirus din Barcelona, dacă aceste rezultate sunt confirmate.

Avem alte studii, precum cele din Brazilia și din nordul Italiei, care arată un model similar, dar mai târziu. Știm, de exemplu, că în Franța a existat un caz de COVID-19 la sfârșitul lui decembrie. Asta ar sugera că aria de răspândire a virusului a fost mult mai largă și a apărut mai timpuriu față de cum știam. Și nu cunoaștem locul de unde a apărut, cum s-a adaptat și când s-a adaptat.

Sunt trei teorii diferite cu privire la aceste lucruri, dar sunt doar teorii”, declară Tom Jefferson.

Rezultate promițătoare! Universitatea Oxford a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19

Cercetătorii au descoperit că vaccinul poate acorda protecție dublă împotriva coronavirusului, fapt care oferă speranțe mari. În studiile din prima etapă au fost prelevate probe de sânge de la voluntari, care au scos la iveală ideea că vaccinul a stimulat organismul să producă nu doar anticorpi, ci și celule T. Aceste celule au un rol important în modul în care răspunde sistemul imunitar.

Președintele Comitetului de Etică în Cercetare Berkshire, David Carpenter, este persoana care a acceptat procesul de la Oxford. Acesta a declarat că echipa de cercetători se află pe drumul cel bun.

Când vom avea vaccinul împotriva noului coronavirus. COVID-19 a apărut mai întâi în Europa, apoi a lovit China

În acest moment, nu avem o dată finală. Dar se estimează că acesta va fi disponibil în jurul lunii septembrie pe scară largă. Trebuie luat în considerare și faptul că lucrurile pot funcționa greșit.

”Nimeni nu poate da o dată finală. Lucrurile ar putea merge prost, dar realitatea este că, prin colaborarea cu o mare companie farmaceutică, acel vaccin ar putea fi disponibil pe care largă în jurul lunii septembrie și acesta este tipul de țintă la care vizează ei”, a menționat David Carpenter

Guvernul Regatului Unit, împreună cu AstraZeneca, o companie farmaceutică, susțin financiar dezvoltarea acestui vaccin. După terminarea primei etape de luna trecută, directorul executiv al companiei a declarat că a fost început un proces pentru faza trei. Astfel, vaccinul va fi distribuit mai multor oameni, pentru a-i testa eficacitatea și siguranța. Vor fi furnizate aproximativ două miliarde de doze în întreaga lume, cu toate că încă nu este sigur dacă vaccinul va funcționa. În faza următoare, vaccinul va fi testat pe mii de voluntari.