Stoarcere furuncul. Tehnica de tratament și cum să scapi și puroi

de: BZI.ro
14:19, 03 iun. 2022

De multe ori, persoanele își fac mai mult rău prin stoarcere a unui furuncul. Un furuncul este o inflamație purulentă a foliculului de păr cauzată de o infecție bacteriană. Orice microtraumă a pielii permite microorganismului patogen să pătrundă în glanda sebacee a foliculului și să provoace inflamarea țesuturilor. Dacă procesul purulent-inflamator nu este tratat, infecția se poate răspândi mai adânc în țesuturi. O astfel de boală frivolă, la prima vedere, ca un furuncul, este plină de complicații grave, până la dezvoltarea flegmonului și a sepsisului.

În stadiul inițial, când tocmai a apărut umflarea și roșeața pielii, este posibil tratamentul medicamentos. După formarea unui miez purulent, furunculul nu mai poate fi vindecat într-un mod conservator, așa că se deschide. Tine minte este imposibil să deschideți sau să încercați să stoarceți puroiul de unul singur. Dacă formațiunea a fost deschisă, dar tija purulentă nu a ieșit, nu încercați să o îndepărtați cu forța în niciun caz. Prin astfel de acțiuni vă veți face doar rău, o parte a tijei va rămâne în rană și va provoca o nouă, supurație mai extinsă. Furuncul ar trebui să fie deschis de către chirurg după ce miezul purulent este complet format. La scurt timp după intervenție, vei scăpa de toate senzațiile neplăcute și dureroase pe care le-a provocat infiltratul, iar după câteva zile vei uita pentru totdeauna de problemă.

În stadiul inițial, când tocmai a apărut umflarea și roșeața pielii, este posibil tratamentul medicamentos

Stoarcere furuncul. Ce complicații poți provoca dacă formațiunea a fost deschisă și tija nu a ieșit

Uneori, chiar și un singur abces poate duce la dezvoltarea unor complicații. Cel mai adesea, abcesele sunt complicate în zona vestibulului mucoasei nazale și a triunghiului nazolabial. Adesea, încercările de a stoarce furuncul sau neg, rănirea acestuia în timpul bărbieritului sau a altor proceduri duc la consecințe periculoase. De asemenea, tratamentul necorespunzător devine o cauză comună a unui curs complicat.

Complicațiile unui furuncul includ consecințe precum carbuncul, abces, erizipel, flegmon, furunculoză. Printre cele mai frecvente afecțiuni provocate de furunculul stors este sepsis, leziuni cerebrale și abcese ale organelor interne.

Uneori, chiar și un singur abces poate duce la dezvoltarea unor complicații

Complicațiile locale sunt cauzate de agenții patogeni inflamatori localizați în puroi. Împreună cu puroiul, ele pot afecta țesuturile din jurul abcesului și pot deveni cauza infecției în alte părți ale corpului.

Odată cu progresia procesului inflamator, agenții patogeni intră în sistemul limfatic și vene. O astfel de răspândire a infecției duce la complicații pe termen lung și provoacă inflamarea ganglionilor limfatici și a vaselor de sânge, a venelor.

Cea mai periculoasă consecință a furunculului este răspândirea infecției la vasele arteriale. Când pătrund în sânge, stafilococii se răspândesc în tot corpul și pot duce la pielonefrită, sepsis, formarea de abcese și negi pe organele interne și țesuturile cerebrale, dezvoltarea meningitei și arahnoidită.

Cum să tratezi în mod corect un astfel de disconfort. Medicamente cu utilizare locală

Tactica de tratare a furunculului este determinată de cazul clinic. Cu manifestări ușoare, se poate limita la utilizarea medicamentelor locale și fizioterapie. Dacă este necesar, terapia conservatoare este completată cu administrarea de antibiotice. În cazurile dificile, pentru a deschide abcesul, chirurgul îndepărtează furunculul sau negul.

Complicațiile unui furuncul includ consecințe precum carbuncul, abces, erizipel, flegmon, furunculoză

În timpul tratamentului, trebuie să respectați cu atenție regulile de igienă personală, să nu atingeți locul inflamației cu mâinile murdare, să schimbați mai des așternuturile și hainele și să limitați efectul apei brute asupra zonei afectate. Este strict interzis să încercați să stoarceți sau să străpungeți abcesul sau noduli sub sân.

În cazurile ușoare, atunci când o persoane nu s-a apucat de stoarcere de furuncul, tratamentul se limitează la numirea procedurilor fizioterapeutice, UHF, căldură uscată, în stadiul de maturare și aplicarea de pansamente cu unguente care accelerează deschiderea cavității purulente. Cu furuncule pe față se folosesc agenți keratolitici care accelerează deschiderea abcesului. După drenarea lui spontană, se folosesc unguente antibacteriene, antiinflamatoare și pentru vindecarea rănilor. Cu o descărcare slabă de puroi, sunt prescrise enzime proteolitice.

Complicațiile locale sunt cauzate de agenții patogeni inflamatori localizați în puroi