Știați povestea? De 10 ani o femeie din Iași decorează cu mii de flori locul în care este depusă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea „Hadâmbu” – FOTO, VIDEO
De 10 ani această ieșeancă decorează cu flori bine-alese baldachinul în care este depusă icoana Maicii Domnului, pentru pelerinajul de la Mănăstirea „Hadâmbu”. Pentru anul acesta, Giglia Teodorescu a ales două flori extrem de speciale și cu o semnificație aparte: crinul, care este floara Maicii Domnului și trandafirul, floarea iubirii. Amenajarea baldachinului durează 3 ore
Giglia Teodorescu este cea care de 10 ani are grijă ca baldachinul unde este depusă icoana Maicii Domnului, la pelerinajul de la Mănăstirea „Hadâmbu”, să arate impecabil. În fiecare an, zeci de flori sunt amenajate cu grijă, spre încântarea pelerinilor. Decorarea baldachinului durează 3 ore. Florile alese pentru acest an au fost crinii și trandafirii.
„Există la Mănăstirea «Galata» o maică care se numește Gabriela și care îmi este foarte bună prietenă. Pe mine tot Gabriela mă cheamă și Giglia, iar acest lucru este o coincidență foarte frumoasă, la care eu țin foarte mult. Gilio, înseamnă crin și Gabriela este arhanghelul Gavril, care vine cu crinul în mână la Maica Domnului. Pentru mine este o chestie foarte, foarte frumoasă și asta a determinat toată vocația mea de a mă ocupa cu florile, deși eu am studiat cu totul altceva. Maica Gabriela m-a adus pe mine aici, în urmă cu 10 ani. M-a recomandat părintelui Arsenie de la Mănăstirea „Hadâmbu”, care este paznicul icoanei. Pentru mine a fost atât de frumos. Onoarea este puțin spus, iubire e puțin spus.
Cuvintele nu sunt destul de mari ca să dovedească tot ce am simțit eu și emoția mea. De 10 ani, timp de 3 ori pe an, eu sunt aici și decorez, la cele trei hramuri importante ale mănăstirii. Pentru decorul de anul acesta am ales să fie ceva suav și atunci am ales crinul, care este floarea Maicii Domnului și al arhanghelului Gavril, am ales trandafirii, care sunt simbolul iubirii. Nu cred că se potrivea ceva mai bine pentru această mare sărbătoare, decât combinația asta. Aranjamentul durează 3 ore”, a declarat Giglia Teodorescu, cea care decorează baldachinul de la Mănăstirea Hadâmbu în fiecare an.
Giglia Teodorescu a fost martoră a unor minuni făcute de icoana Maicii Domnului de la Hadâmbu
În toții anii de activitate, la Mănăstirea „Hadâmbu”, Giglia Teodorescu a fost martoră la multe întâmplări frumoase legate de minunile făcute de Maica Domnului, în urma rugăciunilor. În urmă cu 3 ani, chiar ea a avut parte de o minune.
„Aceasta este o poveste pe care am trăit-o eu aici și care este destul de amuzantă, dar cu o încărcătură emoțională foarte puternică. Acum aproximativ 3 ani, când lucram aici, am rugat-o pe mama mea, pe care o cheamă Maria, să meargă la mine acasă. Îi lăsasem acolo, într-o cutie, o pereche de cercei de aur și am rugat-o să îi ia, pentru că sunt cadou din partea mea. Mama, având cheia de la apartamentul meu, a mers și acolo mai era un lanț de aur, care ei i-a plăcut mai mult decât cerceii. A plecat de la mine și în drum spre casa ei s-a oprit la gogoșărie, iar din grabă a uitat portofelul și lanțul pe vitrina de acolo, la gogoșerie.
Când a ajuns acasă, foarte supărată și speriată, știind că o voi certa, a început să se roage foarte mult la icoana Maicii Domnului și a doua zi, culmea, la mine la bloc am găsit un bilet. Mama mea stă în Tătărași, dar la scară la mine, în Alexandru, era un afiș pe care scria că s-a găsit un portofel maro, iar cine l-a pierdut, îl găsește la secția nr. 5 de Poliție. Am sunat-o pe mama mea, a mers și era portofelul ei și lanțul. M-am întrebat foarte mult cine mi-a pus acel bilet, chiar la mine la scară, și am realizat că Ea a fost, Maica Domnului”, a precizat Giglia Teodorescu.
Pelerini din întreaga țară au ajuns deja la Mănăstirea „Hadâmbu”
Zeci de pelerini, din toate colțurile țării, au început să se adune de marți, 7 august 2021, la Mănăstirea „Hadâmbu”, pentru pelerinajul organizat an de an, pe data de 8 august. Unii dintre aceștia au venit pentru prima dată aici. O familie din Suceava a ajuns cu o zi înainte de marea sărbătoare și, pentru a nu pierde nimic, au ales să doarmă în mașină, în parcarea mănăstirii.
„Suntem pentru prima dată aici la pelerinaj. Am mai fost la mănăstire, dar niciodată la pelerinaj. Am venit împreună cu soția și câțiva vecini să ne rugăm pentru sănătate și liniște. Am venit din Suceava și vom rămâne aici în nopatea aceasta, ca să fim mâine la slujbă. Ne-am improvizat un pat în mașină și vom dormi acolo”, a spus ieri un pelerin din Suceava.
„Noi suntem din Giurgiu. Suntem o familie foarte mare și de 6 ani venim aici. An de an venim și ne rugăm. Fără Dumnezeu nu am face nimic, iar Maica Domnului ne-a ajutat mereu. Tot ce am rugat-o, ne-a ajutat. Venim să ne rugăm în special pentru sănătate, că aceasta este cea mai importantă. Am rugat-o pe Maică să ne dea un copil, pentru că nora mea nu putea să facă, și acum nu îmi vine să cred ce nepot frumos și sănătos am. A fost o adevărată minune”, a declarat o pelerină venită tocmai din Giurgiu.