Stânca elefant din Islanda. „Elefantul împietrit“ a devenit viral pe reţelele de socializare
Stânca elefant din Islanda. O formaţiune bazaltică din Islanda, cu o înfăţişare uluitoare, a devenit virală pe reţele de socializare. Uriaşa stâncă care a impresionat fanii de pe Twitter se află în apropiere de Haimaey, la 7,5 km de coasta de sud a Islandei. „Elefantul împietrit“ s-ar fi format în urma unei erupţii vulcanice.
În această perioadă o înregistrare din trending de pe Twitter face furori printre internauţi. Este vorba despre o uriaşă stanca care seamănă cu un cap de elefant. Formaţiunea ciudată se află în apropiere de Haimaey, la 7,5 km de coasta sudică a Islandei şi se prezintă sub forma unui elefant care pare că doarme cu trompa în apă şi îţi dă senzaţia să ai grijă ca cumva să îl trezeşti.
Stânca elefant din Islanda
Când spui Islanda, spui îndepărtată Europa. În ultimii ani, țara insulară a devenit foarte căutată atât pe internet cât şi de turişti, care au început să viziteze această ţară izolată din nordul Europei. Tot felul de ciudăţenii se găsesc aici, normale pentru islandezi, mai puţin normale pentru majoritatea dintre noi. Între aceste ciudăţenii îşi face loc şi o formaţiune calcaroasă care a devenit foarte apreciată de către utilizatorii reţelelor sociale. Pe insula Heimaey – cea mai mare din arhipelagul Vestmannaeyjar, se afla o formaţiune bazaltică cu o înfăţişare uluitoare. Este vorba despre o stâncă care, privită din mai multe unghiuri, seamănă foarte bine cu un gigantic elefant de piatră.
Utilizatorii de Twitter spun că pare foarte real elefantul, iar un tânăr a scris că: „Ar trebui să se numească Stanca Mamut“. Aceasta a devenit virala pe Twitter datorită formei ei nemaiîntâlnite.
Cum s-a format „elefantul împietrit“
„Elefantul“ din Heimaey este alcătuit din bazalt, o rocă formată prin răcirea rapidă a lavei evacuate în urma unei intense activităţi vulcanice. Din întâlnirea apei oceanului cu lavă incandescentă a rezultat, pe insula Heimaey, o nemaivăzută operă a naturii. Uriaşa structură de bazalt seamănă izbitor cu un elefant a cărui trompa se scufundă în apa mării.
În 1973, vulcanul Eldfell a trecut printr-o erupţie şi, cu toate că micul oraş de pe insulă a fost parţial distrus, dimensiunile insulei Heimaey au sporit. Astăzi, „stanca mamut“ reprezintă cel mai de seamă punct de atracţie de pe insula aflată în sudul Islandei.
Heimaey, cu o polulatie de circa 4500 de persoane, este cea mai populată insulă a arhipelagului din care face parte. Aceasta se afla la mai puţin de 8 km de coasta sudică a Islandei. Pe insula Heimaey se afla Eldfell, conul vulcanic de 200 m, format în urma erupţiei vulcanice din ianuarie 1973.
Stânca elefant din Islanda. Alte ciudăţenii din Islanda
Islanda are un indice de alfabetizare de 100%. Cu alte cuvinte, pe insulă nu există niciun analfabet.
Limba islandeză nu a evoluat deloc în ultimii 1.000 de ani. Ca urmare, oricine poate citi şi înţelege texte vechi, fără nicio dificultate.
Islanda este ţara cu cei mai mulţi scriitori, cele mai multe opere publicate şi cele mai multe cărţi citite pe cap de locuitor dintre toate statele lumii.
Islanda nu are armată. Funcţia de apărare este exercitată numai de grăniceri.
Islanda nu are niciun local McDonalds. Toate au fost închise în timpul crizei din 2009 şi nu s-au mai deschis.
Populaţia fiind foarte puţin numeroasă, oamenii se cunosc unii cu alţii. Ca urmare, locuinţele nu se încuie, iar maşinile sunt lăsate în parcare cu cheile în contact.
În Islanda sunt mai multe oi decât oameni.
Băile termale sunt foarte populare în Islanda, îndeosebi în capitala Reychavik.
Majoritatea femeilor islandeze sunt blonde, iar bărbaţii sunt atraşi mai mult de brunete. Ca şi consecinţă, femeile din Islanda îşi vopsesc părul în negru sau brun.
Mâncarea naţională a islandezilor este haukarl, un preparat din carne de rechin.