SRI voia să repartizeze dosarele la anumiți judecători! Miza era uriașă: Să dicteze condamnări la închisoare la cerere
Continuă dezvăluirile fostului judecător Ovidiu Putură. SRI controlează sistemul ECRIS cel care trimite aleatoriu dosarele penale la judecători. Miza era mare, deținând controlul, SRI se asigura că dosarele ajung la judecătorii care trebuie.
Ovidiu Puțura explica într-o altă declarație faptul că la propriul proces a asistat generalul SRI Dumitru Dumbravă care, în timp ce judecătorul a cerut o pauză s-a deplasat în biroul acestuia. Nu e singurul moment în care agenții SRI stau în anumite săli de judecată și le dau plicuri judecătorilor, plicuri pe care scrie sentința dorită de Serviciul Român de informații.
SRI controlează sistemul ECRIS și repartizeaz dosarele la judecătorii lor
Miza era uriașă pentru SRI: CONTROLUL DEPLIN AL JUSTIȚIEI ȘI REPARTIZAREA DOSARELOR LA JUDECĂTORII DE ÎNCREDERE. Judecătorul Ovidiu Putură a fost prins în acest joc periculos pentru că i s-a dat sub administrare sistemul ECRIS, de repartizare aleatorie a dosarelor către instanță. Interesant este faptul că SRI controla acest sistem care repartiza exact după dorința serviciilor dosarele importante către anumiți judecători controlabili de către sistemul corupt:
Eu am coordonat direcția IT din cadrul Ministerului. Acest departament coordona la nivel național sistemul ECRIS și repartizare aleatorie. Am aflat care sunt punctele slabe. E o chestiune tehnică, sunt mai multe modalități prin care am informat CSM. Concluzia este că în momentul în care o persoană cunoaște vulnerabilitățile poate să facă în așa fel încât o cauză să fie repartizată anumitor judecători.
Chestiunea era cunoscută de SRI, ei făceau în așa fel încât cifrele de pe listă să se adeverească prin repartizarea la anumiți judecători. Partea britanică a dorit să afle de ce Ovidiu Putură a spus că dosarul lui este o cauză în care au fost pronunțate condamnări politice sub influența SRI. Fostul Secretar de Stat a spus că l-a văzut pe generalul Dumitru Dumbravă în sala de judecată în dosarul în care el era judecat în dosarul în care era acuzat de dare de mită, apoi l-a văzut ducându-se pe un coridor care ducea la birourile judecătorilor. Putură a precizat că știe toate aceste detalii întrucât episodul s-a petrecut în aceași instanță în care a fost adus și acum pentru audieri prin videoconferință, adică la Curtea de Apel București în sala Secția 1-2 penală.
Judecătorul Ovidiu Puțura a povestit recent faptul că agenții SRI, în frunte cu generalul Dumitru Dumbravă stăteau în sălile de judecată pentru a se asigura că judecătorii iau decizia agreată de SRI în cazul diverșilor oameni de afaceri, oameni incomozi sistemului.
Vărul lui Florian Coldea, 5000 de contracte cu statul român și afaceri de zeci de milioane de euro
Pe lângă dezvăluirile fostului judecător în prim plan revin informațiile despre vărul primar al lui Florian Coldea care a încasat prin contracte cu statul 85 de milioane de euro. Firma condusă de George Tudor Coldea , vărul fostului adjunct al SRI a primit în ultimii ani peste 5000 de contracte de la stat. Mai bine de 4000 dintre acestea au fost atribuite direct între anii 2007 și 2017 Firma în cauză este acuzată că a derulat operațiuni economice generatoare de profit și că nu a depus la organele fiscale bilanțul contabil și nici nu a declarat aceste activități. Printre clienți s-a aflat și SRI. Generalul Coldea comandând consumabile și servicii medicale de la propriul său văr.
Îți spun că să rămână scris așa cum vă place vouă că dacă nu termin vin până la București și cu riscul unei amenzi penale ți-o iei direct în față la B1 să te vadă toată țara ce bărbat ești tu, umflatule.
Este mesajul pe care George Coldea prezentat în presă în ultimii 10 ani drept vărul fostului șef operativ SRI, generalul Coldea i l-a transmis jurnalistului Andrei Bădin. Vezi tu toate mizeria asta pe care o emanați în poporul ăsta se va răsfrânge pe voi și nu e departe ziua aia a continuat cel prezentat în presă drept vărul lui Florian Coldea. Reacția lui George Tudor Coldea care locuiește în Cluj a intervenit după ce în anul 2017, jurnalistul Andrei Bădin a vorbit într-o emisiune despre contractele pe sume mari de bani pe care firma vărului lui Coldea le-a câștigat.