Breaking News
Dacă eşti mare amatoare de paste, atunci ar trebui să încerci această reţetă de spaghete carbonara fără smântână, o reţetă simplă şi delicioasă pe care ar trebui să o prepare oricine.
Ingrediente:
- 200 de grame de spaghete
- 120 de grame de şuncă
- două ouă
- un gălbenuş de ou
- 150 de grame de parmezan ras
- 50 ml de vin alb sec
- două linguri de pătrunjel tocat
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Fierbe spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar apoi scurge-le bine. Între timp, taie şunca sub formă de felii subţiri şi căleşte-o într-o tigaie mare, până devine crocantă.
Ulterior, bate ouăle cu gălbenuşul, condimentează cu sare şi piper şi adaugă jumătate din cantitatea de parmezan. Când şunca s-a rumenit, adaugă vinul şi amestecă bine. Ia tigaia de pe foc şi adaugă spaghetele, după care toarnă ouăle bătute. Amestecă bine pentru ca ouăle să se gătească. Presară pătrunjel tocat mărunt şi serveşte cu parmezan ras.