Sos pentru coaste la cuptor. Rețeta cu care vei obține un preparat culinar desăvârșit
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun sos pentru coaste la cuptor. Delicioasele coaste făcute la cuptor se servesc perfect cu un sos aromat, care să ofere preparatului un plus de savoare. Când vine vorba de rețetele de sos pentru carne făcută la tigaie sau la cuptor, doamnele se întrec în tot felul de secrete. Pentru a obține niște coaste fragede, suculente și gustoase făcute la cuptor trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Iată rețeta cu care vei obține un preparat culinar desăvârșit.
Sos pentru coaste la cuptor
Dacă vrem să pregătim niște coaste delicioase la cuptor trebuie să facem și un sos aromat. Pe placul multora dintre noi este sosul barbeque. Acesta se potrivește perfect cu niște coaste fragede făcute la cuptor. Pentru savurosul sos vom avea nevoie de 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă tocată mărunt, 1 cățel de usturoi tocat mărunt, 1 cană de oțet de cidru, 1 cană cu apă, 1 cană cu ketchup, 1 cană cu zahăr brun, 2 linguri de muștar picant și un praf de chili.
Se pune într-o tigaie uleiul la încins apoi se adaugă ceapa și usturoiul și se lasă la călit timp de 3 minute. Se adaugă restul ingredientelor, se adaugă apă apoi se lasă la fiert. Se amestecă ușor apoi se lasă sosul la foc mic timp de 20 de minute. La final, se ia sosul de pe foc și se lasă la răcit. Acesta va căpăta o consistență ușor cremoasă și se va potrivi perfect cu savuroasele coaste la cuptor.
Pe lângă sosul pentru niște coaste la cuptor putem pregăti și un sos pentru chiftele marinate. Acest preparat culinar este gustos, aromat și ideal de pregătit la mesele de sărbătoare. Sosurile pentru friptură și paste sunt ușor de făcut, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom obțin un adevărat deliciu.
Rețeta unui preparat fraged, gustos și aromat
Dacă vrem să pregătim acasă niște coaste la cuptor, vom avea nevoie de coaste de porc, sucul de la o lămâie, condimente uscate după preferințe, sos barbeque făcut după rețeta anterioară, 1 cană de zahăr brun, 2 lingurițe de praf de chili, 2 lingurițe de boia dulce, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de muștar pudră, 1 linguriță de oregano uscat, 2 lingurițe de praf de usturoi, 1 linguriță de ceapă pudră și 1 linguriță de piper măcinat.
Mai întâi se pregătesc coastele. Se spală, se îndepărtează excesul de grăsime, apoi se taie coastele în bucăți potrivite. Coastele se pun într-o tavă mare și se toarnă peste ele sucul de la o lămâie. Se adaugă după aceea condimentele uscate și se unge carnea foarte bine. Se pun coastele la cuptor și se lasă timp de 2 ore. Din când în când se învârte tava pentru ca delicioasele coaste să se frăgezească uniform. Când sunt gata, se scot coastele de la cuptor, se toarnă sosul barbeque peste ele și se lasă să se amestece toate aromele.
Pentru a oferi coastelor de porc la cuptor un plus de savoare putem face și un sos aromat și gustos. Delicioasele coaste la cuptor sunt ideale la mesele festive alături de alte bucate alese.