Somnifere puternice. Pastile care te vor ajuta să scapi de tulburare într-un timp scurt

de: BZI.ro
09:04, 26 aug. 2022

Poți lupta împotriva tulburărilor de somn cu metode psihologice, fizice și apelând la somnifere puternice. Uneori, tulburările sunt atât de severe încât este imposibil să adormi fără a folosi o pastilă. Experții recomandă să recurgeți la ele în cazuri extreme. Înainte de a lua medicamentul este necesar să se studieze mecanismul de acțiune al medicamentelor pentru a evita efectele secundare grave.

Un grup de benzodiazepine este prescris pentru cei care nu pot dormi din cauza anxietății constante, a fricii inconștiente. Medicamentele sunt luate pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece utilizarea pe termen lung va crește tulburările de somn. Cu o tulburare gravă a somnului, sunt necesari derivați ai acidului barbituric. Pastilele reduc perioada de somn. De asemenea, medicii recomandă produsele care conțin analogi ai melatoninei. Aceste medicamente sunt considerate sigure. La fel și medicamentele din grupa Z au un efect pozitiv. Sunt eficiente și sigure. Este bine să știi că somnolența este cauzată de medicamentele pentru alergii. Dar ele trebuie folosite doar în scopul propus și nu pot lupta împotriva tulburărilor de somn. De cele mai multe ori, medicamentele sunt selectate în funcție de cauza insomniei, de caracteristicile individuale ale pacientului.

De asemenea, după trezire, o persoană se simte veselă și își menține eficiența ridicată

Somnifere puternice. Care sunt principalele efecte adverse provocate de administrarea constantă a acestor medicamente

Benzodiazepine sunt lider printre toate tipurile de somnifere. Sunt luate de 85% dintre persoanele care suferă de tulburări de somn. S-au obținut aproximativ 3 mii de compuși din acest grup. Având un efect anticonvulsivant, anti-anxietate, relaxant muscular, medicamentele sunt foarte asemănătoare cu tranchilizante. Acestea duc la o slăbire a excitației în cortexul cerebral, facilitând adormirea. În plus, frecvența trezirilor nocturne scade, somnul se prelungește.

Însă, după utilizarea lor repetată, pacienții se confruntă cu letargie, slăbiciune musculară, somnolență și uneori structura fiziologică a somnului este perturbată. Medicamentul cu acțiune rapidă Nozepam nu are astfel de efecte. Derivații de benzodiazepam au contraindicații. Nu trebuie luate de cei care au probleme cu sistemul respirator.

Somniferele unei noi generații se disting prin acțiune selectivă

Medicamentele de grupul barbituricele facilitează adormirea, cresc durata somnului. Dar, deoarece există o reducere a timpului etapei superficiale, pacienții dezvoltă nervozitate și psihoză. Este ușor să te obișnuiești să iei barbiturice, însă ulterior este greu să le refuzi. După terminarea cursului de administrare a pastilelor, numărul de cicluri de somn REM crește, ceea ce duce la coșmaruri și treziri frecvente.

În practică, somniferele din acest grup sunt rareori folosite. Cel mai utilizat este Fenobarbital, care începe să acționeze la jumătate de oră după ingestie, menținând efectul de 6-8 ore.

Cât de eficiente sunt somniferele din noua generație. Recomandările specialiștilor

Somniferele unei noi generații se disting prin acțiune selectivă. Printre cele mai prescrise de medici se numără Zaleplon și Zapiclone. Substanțele sunt absorbite rapid în sânge, fără a provoca efecte secundare. Lărgimea ferestrei terapeutice permite ca acestea să fie prescrise vârstnicilor. Fără a afecta structura somnului, vă permit să vă relaxați pe deplin noaptea.

Benzodiazepine sunt lider printre toate tipurile de somnifere

De asemenea, după trezire, o persoană se simte veselă și își menține eficiența ridicată. Efectul terapeutic al administrarii de Zaleplon durează încă o săptămână după încetarea luării medicamentului. Somniferele, derivații de imidazopiridină, au un efect similar. Sunt prescrise pentru un  somn sănătos, dar au efecte adverse sub formă de agresivitate, anxietate și chiar dependență. Prin urmare, medicamentul poate fi utilizat pentru insomnie timp de șase luni.

Doxilamina, face parte din grupul de somnifere puternice. Acest medicament este un derivat al etanolaminei, acționând ca un puternic hipnotic. De asemenea, pastilele mențin pacientul somnolent în timpul zilei. Trebuie să știi că remediul este contraindicat în sarcină, persoanelor care suferă de insuficiență renală și de glaucom. Dintre efectele secundare se remarcă apariția gurii uscate, febră și constipație.

Un grup de benzodiazepine este prescris pentru cei care nu pot dormi din cauza anxietății constante, a fricii inconștiente