Solutii naturiste pentru a scapa de molii

de: Echipa Bzi.ro
11:29, 26 iul. 2016

Moliile ne invadeaza casa impotriva vointei noastre si rareori putem scapa de ele atat de repede precum am dori. Moliile de locuinta se impart in doua categorii, ambele la fel de stresante: molii care ataca mancarea si altele care ataca textilele, in special pe cele ce contin lana, blana, uneori matase dar si alte tipuri de materiale textile. Daca ai probleme cu moliile prin camere sau bucatarie, probabil ca ai de-a face cu moliile indiene de mancare sau cu cele mediteraneene de faina. Daca hainele tale se afla sub atacul moliilor, te lupti fie cu molia care se cuibareste in textile. Unele molii insa, cum este molia maron de casa, cu mare bucurie iti vor strica si hainele dar vor ataca si mancarea. Substantele chimice, cum ar fi naftalina sau dichlorvos si alte analogii cu un miros placut, sunt daunatoare pentru sanatatea umana, in special pentru copii, femei gravide si mamele care alapteaza. Iata cateva solutii naturale pentru combaterea moliilor:

Turnati intr-un bol apa cu sapun, adaugati cateva picaturi de ulei esential de lavanda sau de brad alb, stergeti bine cu apa parfumata fiecare raft, peretii dulapului pe toate laturile. Depozitati pe rafturi, in saci cu haine, in buzunare si maneci de paltoane, jachete si alte haine, pantofi, remedii populare ecologice care resping molia: fructe de castan, ramuri de brad alb, vetrice (Tanacetum), infasurate intr-un material de bumbac, lavanda uscata intr-un sac de bumbac, coji de citrice.

Molia nu tolereaza toate aceste substante, si daca le veti combina, ea niciodata nu se va intoarce in dulapul dumneavoastra pentru a va gauri un pulover sau o rochie de sarbatoare preferata. Important! Cojile de citrice se schimba in fiecare luna, efectul altor substante dureaza timp de sase luni, al fructelor de castan – nedeterminat. Bine de stiut! Molia nu supravietuieste la frig sub 0 ° C si cand este expusa la lumina soarelui.