Soluție pentru purici. Top cinci soluții să scapi de ei

de: Cristian Zavastin
09:53, 01 mart. 2021

Dacă eşti proprietar de animale de companie sau nu, cu siguranță te-ai lovit măcar o dată de problema puricilor. Aceștia pot ajunge foarte ușor la tine în casă prin intermediul animalelor de compania sau adus pe haine de tine sau de copilul tău care nu a rezistat să se joace cu un cățel din parc.

Puricii trăiesc de obicei aproximativ 8 săptămâni, dar ciclul de viață variază între 2 săptămâni și 2 ani. Aceștia se înmulțesc repede și îți pot face viața o corvoadă. Un singur purice poate crea o mare problemă și tomcai de aceea trebuie să iei măsuri imediate.

Pentru prietenul tău blănos există mai multe tratamente împotriva puricilor. Acestea le poți achiziționa de la cabinetul veterinar. Mai ai și varianta unor soluții pe care să le prepari chiar tu, în casă. Indiferent ce metodă aplici, important este să verifici periodic blana animalului tău de companie.

Soluții pentru a scăpa de purici: Păstrează curățenia

Pentru a preveni, dar și pentru a scăpa de purici, este foarte important să faci curățenie. Casa trebuie aspirată pentru a preveni sau pentru a îndepărta musafirii nepoftiți. Important este ca aspiratul să fie făcut folosind saci de unică folosință sau să ai grijă să arunci conținutul în saci închiși ermetic. Trebuie să ai grijă de toate zonele din casă und ear putea să se ascundă acești musafiri nepoftiți, având grijă să insisști asupra saltelei patului și covoarelor.

Spală hainele și lenjeriile de pat

Pe lângă aspirarea tuturor suprafețelor din casă, este indicat să speli lucrurile infestate. Principalele sunt lenjeria de pat, hainele, cuverturile și păturile. Toate acestea trebuie să fie spălate la temperaturi ridicate, Indicat este să fie folosit un detergent mai puternic.

Pentru a le usca se recomandă uscarea rapidă a acestora deoarece puricii preferă să stea în locuri cu umiditate crescută.

Uleiuri din plante

Pentru a putea ține la distanță puricii, este recoamndat să folosești uleiuri din plante. Cele amai recomandate uleiuri sunt de mentă, lămâie, rozmarin sau busuioc. Acestea au efect și în cazul altor insecte, cum este cazul țânțarilor sau căpușelor.

În condițiile în care alte soluții ar putea avea efecte toxice asupra copiilor sau a animalelor de companie, este indicat să folosești aceste uleiuri esențiale pe care le poți pulveriza pe podea sau în zonele unde puricii ar putea să-și găsească loc.

Vas cu apă și detergent de vase

Pentru a te asigura că vei scăpa de acești mici musafiri nepoftiți, poți pregăti o așa-zisă capcană. Ce trebuie să faci? Pune un vas cu apă și detergent de vase în dreptul unei lămpi aprinse pe podea, pe timpul nopții. Puricii vor fi atrași de lumină și vor sări în vasul cu apă și săpun, din care nu mai pot ieși pentru că vor aluneca.

Pune sare în zonele ascunse

O altă soluție pe care o poți folsoi pen tru a preîntâmpina sau pentru a elimina aceste insecte nedorite în casa ta, pune sare în zonele preferate de purici. Aceștia aleg de obicei crăpăturile din podea sau puful covoarelor pentru a-și depunde ouăle. Având în vedere că sarea are proprietatea de a elimina apa, este indicat să presari în aceste locuri ce pot fi cu greu curățate sau aspirate. Lasă sarea să acționeze peste noapte sau chiar o zi-două, până când ouăle și larvele se vor deshidrata și vor muri.