Soluție antimucegai făcută în casă! Metode naturale cu efect rapid!

de: BZI.ro
12:24, 05 aug. 2024

O soluție antimucegai făcută în casă din produse eficiente și cu ingrediente simple te poate salva de mucegaiul care apare mereu.

Ai văzut urme de mucegai în baie sau în alte colțuri ale casei ori apartamentului? Nu te îndrepta direct spre produsele chimice cu ingrediente agresive, ci testează în primul rând o soluție antimucegai naturală.

Soluție antimucegai făcută în casă

Există mai multe metode prin care poți scăpa eficient și rapid de mucegai, de la produse chimice din comerț până la cele naturale, care sunt prietenoase cu mediul și cu animalele de companie.

Mucegaiul ne poate aduce probleme de sănătate. Nu alergați imediat către produsele chimice din comerț deoarece există câteva soluții minune și la îndemâna oricui.
O soluție antimucegai este oțetul și deși îl poți dilua cu apă pentru a reduce intensitatea mirosului va funcționa cel mai bine împotriva mucegaiului dacă îl utilizezi în stare pură. Pune oțetul într-un recipient tip spray și aplică pe zonele unde s-a acumulat mucegaiul.

Lasă să acționeze câteva ore, apoi curăță mucegaiul cu o perie. În cazul în care te deranjează foare tare mirosul oțetului poți adăuga câteva picături din uleiul tău esențial favorit, dar dacă vei fi plecat în intervalul în care îl lași să acționeze să știi că nu vei mai găsi niciun miros în casă la întoarcere.

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu oțet și apă sau numai cu apă pentru a elimina orice urmă de mucegai. Dizolvă bicarbonatul de sodiu în soluția cu oțet sau în apă, pune mixul într-un recipient tip spray și aplică pe toate zonele cu mucegai. Lasă să acționeze 2-3 ore, apoi șterge cu o cârpă moale. Bicarbonatul de sodiu este un dezinfectant natural fără miros, fiind foarte simplu de folosit dacă te deranjează mirosurile puternice.

Din ce cauză apare acesta?

Apariția mucegaiului pe pereti este favorizată de existența simultană a trei factori: umiditate în exces, lipsa aerisii eficiente a locuinței, prezența suprafețelor reci prielnice apariției condensului, acestea fiind un pericol asupra sănătății.
Printre cauzele creșterii excesive a umidității în aerul interior sunt:

Activitățile specifice de menaj: gătit, uscat rufe, curățarea și  ștergerea umedă a pardoselii, folosirea dușului, când se eliberează vapori de apă în interior.

Înlocuirea ferestrelor cu unele performante fără să se ține cont de faptul că datorită noilor ferestre crește etanșeitatea clădirii și implicit crește și  nevoia aerisirii mai frecvente a locuinței

Folosirea vopselelor de interior care nu lasă pereții să respire, favorizând formarea condensului.

Dacă aerisirea este făcută rar și ineficient, în interiorul locuinței se va acumula umiditate în exces. Temperatura din interior influențează în mod direct creșterea umidității. Astfel, cu cât este mai cald în interior cu atât mai mult poate crește umiditatea din aerul interior.

Atunci când apare mucegai pe pereți, tavan, podele și mobilier, concentrația sporilor din aerul din interior va crește considerabil și afectează grav calitatea aerului din interior.
Sporii de mucegai ajung în organismul uman prin respirație declanșând probleme respiratorii sau reacții alergice care în cazul sugarilor și a copiilor mici produc daune permanente.
Astfel, este necesară curățarea zonelor ori cu o soluție antimucegai naturală, ori cu una chimică, în funcție de ce aveți în casă.