Șnițele de pui la cuptor. Cum să pregătești acasă niște șnițele gustoase și pufoase
Dacă vrem să pregătim o mâncare delicioasă și sănătoasă, putem face rapid niște șnițele de pui la cuptor. Acestea sunt ușor de făcut și pe placul multora dintre noi. Pentru ca succesul culinar să fie garantat și să obținem la final niște șnițele perfecte, trebui să ținem cont de câteva trucuri simple. Iată cum să pregătești acasă niște șnițele gustoase și pufoase.
Șnițele de pui la cuptor
Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat ușor, gustos și sănătos, ideale sunt niște șnițele de pui la cuptor. Acestea vor avea o savoare aparte și nu vor fi uleioase ca atunci când le facem la tigaie. De asemenea, pentru a le oferi o aromă aparte putem să pregătim un sos din condimente, lapte și câteva linguri de făină. Cu siguranță vom obține la final un deliciu pe placul tuturor celor de la masă.
Șnițelele de pui la cuptor pot fi făcute și la mesele festive alături de alte bucate alese. Carnea de pui este ușoară și poate fi preparată în diferite moduri. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. Putem face pentru cei dragi niște plăcinte cu carne de pui, dar la fel de bine putem să îi surprindem pe musafiri la ceas de sărbătoare cu o ruladă de pui la cuptor.
Șnițelele gustoase și pufoase făcute la cuptor pot fi servite la final cu o salată de varză, cu un piure de cartofi sau cu un delicios sote de ciuperci. Șnițelele de pui la cuptor se fac rapid, sunt gustoase, hrănitoare și apreciate de toți cei de la masă.
Rețeta cu care vei obține cele mai bune șnițele
Pentru gustoasele șnițele de pui la cuptor vom avea nevoie de 350 g de piept de pui, 1 ou, 6 linguri de făină, 6 linguri de pesmet, 1 linguriță de boia de ardei, 1 linguriță de cimbru uscat, sare și piper după gust, 1 linguriță de lapte.
Se încălzește cuptorul și se tapetează o tavă de copt cu hârtie. Cât timp cuptorul se preîncăzește, vom pregăti carnea de pui. Aceasta se taie în felii potrivite pe care le vom bate pe un tocător de lemn cu un ciocan pentru șnițele pentru ca la final să oținem o carne fragedă și pufoasă. Se condimentează carnea cu sare, boia de ardei și cimbru apoi se lasă timp de 10 minute pentru ca toate aromele să pătrundă în carne.
Într-un bol separat se bate foarte bine oul împreună cu puțină sare, piper și boia de ardei. Fiecare bucată de carne se trece prin făină apoi prin ou bătut și la final prin pesmet. Se așază șnițelele pe rând în tava de copt la distanță mică între ele să nu se lipească. Când șnițelele sunt gata, se pune tava la cuptor timp de 20 de minute, apoi se întorc șnițelele pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform. Se scot șnițelele de pui din cuptor, se lasă să se răcească ușor apoi se servesc împreună cu o salată aromată. Cu siguranță vom obține un preparat savuros pe placul tututror celor de la masă.
Șnițelele de pui la cuptor sunt ușor de făcut și au o savoare aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține niște șnițele fragede, aromate și pufoase. Acest preparat culinar este ideal la mesele festive, alături de alte bucate alese.