Șnițele de porc fragede și pufoase. Cu ce să servești felul de mâncare pentru un ospăț pe cinste
Delicioase și extrem de ușor de făcut sunt șnițele de porc fragede și pufoase. Cotletele de porc la tigaie sunt atât de suculente și fragede încât îți poți mânca mâinile. Servește-le la masa festivă sau surprinde-ți sufletul pereche pregătind o cină romantică.
Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase mese vei avea nevoie de 500 de grame de carne de porc, 200 ml de lapte, sare după gust, o linguriță de zahăr, puțin piper negru măcinat, un ou și 100 de grame de făină. De asemenea, pentru a le prăji pe tigaie vei avea nevoie de 5 linguri de ulei și verdeață după gust.
Șnițele de porc fragede și pufoase. Cum să obții cotlete suculente ca la marii bucătari
Pentru a obține cele mai suculente, fragede și pufoase șnițele trebuie să știi și ce carne să folosești. Ideal pentru gătit acest fel de mâncare sunt mușchii. Această carne nu este prea grasă și nu conține vene. Din moment ce ai ales carnea potrivită pentru șnițele trebuie să pregătești și celelalte ingrediente.
Întâi de toate clătiți o bucată de carne de porc sub jet de apă, uscați-o cu șervețele și tăiați-o în bucăți de aproximativ un centimetru grosime. Acoperiți o bucată de mușchi cu o pungă de plastic și bateți cu putere bucata de carne pe ambele părți. De ce este recomandat să acoperiți carnea cu o folie? Acest lucru se face pentru ca să nu fie stropiți pereții la batere și bucătăria dumneavoastră să rămână cât mai curată după pregătirea acestora. Procedați la fel cu toate bucățile de carne.
Ulterior, într-un recipient mic amestecați sarea și zahărul. Conform rețetei foți folosi sare de Adyghe, aceasta conține niște condimente uscate, ceea ce îmbunătățește fără îndoială gustul cărnii gătite. Ungeți fiecare bucată de mușchi cu un amestec de sare și zahăr pe ambele părți. Astfel este pregătită carnea de către bucătarii francezi.
Cât timp trebuie ținută carnea pe foc. Cu ce garnituri să mănânci deliciul
Transferați carnea într-un bol adânc timp de aproximativ o oră. De câteva ori în acest timp, bucățele de carne vor trebui amestecate. Cotletele vor absorbi laptele, ceea ce le va face foarte fragede. Ulterior oul se toarnă într-un castron adânc și se agită cu o furculiță. Se adaugă un praf de sare și piper măcinat.
Persoanele care preferă mâncarea mai picantă pot adăuga puțin condiment uscat pentru carne. Ulterior amestecă totul din nou. Înmoaie mușchiul în ou pe ambele părți. Apoi acestea se rulează în faină. Încălzește uleiul vegetal într-o tigaie. Trimiteți cotletele la prăjit la foc mediu, mai întâi pe o parte, așteptând trei-patru minute. Apoi acestea trebuie întoarse pe cealaltă parte până sunt fierte, pentru asta la fel sunt nevoie doar trei minute.
La final se stropesc cotletele cu ierburi dacă doriți. Servește șnițele cu legume proaspete sau salată. Acestea pot fi servite și cu murături de gogonele verzi. Carnea merge bine cu piure de cartofi, orez fiert, hrișcă sau paste. Acest fel de mâncare este consistent și ușor de gătit, care vă va încânta familia și pe cei dragi. Bucătarii francezi servesc acest fel de mâncare cu sos alfredo sau meunier.
Sfaturi utile pentru un rezultat de excepție. Cum trebuie pregătită carnea înainte de a fi pusă la prăjit
Pentru ca șnițele să fie cele mai gustoase spălați carnea, asigurați-vă că o uscați cu un prosop de Pentru a obține cele mai suculente, fragede și pufoase șnițele trebuie să știi și ce carne să foloseștihârtie, altfel umiditatea în exces o va împiedica să se prăjească, iar carnea va fi înăbușită. Astfel, se pregătește carnea și pentru friptura de porc la cuptor. De asemenea, asigurați-vă că vă spălați ouăle înainte de utilizare, deoarece chiar și cojile aparent curate pot adăposti bacterii dăunătoare. Cel mai bine este să folosiți detergenți de calitate alimentară și o perie.
Dacă utilizați amestecuri de condimente gata preparate, asigurați-vă că citiți ingredientele de pe ambalaj. Adesea sarea este deja prezentă în astfel de amestecuri, țineți cont de acest lucru, altfel riscați să suprasărați carnea.
Folosiți ulei cu punct de fum ridicat pentru prăjit. Orice uleiuri sunt utile numai până când se atinge o anumită temperatură, care se numește punctul de fum. Din moment ce acest punct este atins, uleiul începe să ardă și în el se formează substanțe toxice, inclusiv cancerigeni.
Uleiurile nerafinate, cu rare excepții, au un punct de fum scăzut și nu veți obține prăjind pe el șnițele de porc fragede și pufoase. Acestea au o mulțime de particule organice nefiltrate care încep rapid să ardă. Uleiurile rafinate sunt mai rezistente la căldură și au un punct de fum mai mare. Dacă aveți de gând să gătiți în cuptor, tigaie sau grătar, asigurați-vă că utilizați ulei cu un punct de fum ridicat. Cele mai comune uleiuri cu punct de fum ridicat sunt soiurile rafinate de floarea soarelui, măsline și struguri.