Șnițele de porc cu ou și făină. Un preparat tradițional fraged și savuros
La mesele de sărbătoare și nu numai putem pregăti niște șnițele de porc cu ou și făină. Acestea sunt gustoase, aromate și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari. Iată cum să obții acasă un preparat tradițional fraged și gustos.
Șnițele de porc cu ou și făină
Când vine vorba de delicioasele șnițele, doamnele se întrec în tot felul de rețete inedite, gustoase și rafinate. Șnițelele pot fi făcute cu carne de pui, de curcan, de porc, dar la fel de bine pot fi făcute și cu soia.
Pe placul multora dintre noi sunt șnițelele de porc cu ou și făină. Acestea sunt fragede, suculente, sățioase și sănătoase. Șnițelele de porc pot fi servite simple sau împreună cu niște garnituri savuroase. La mesele festive și nu numai putem pregăti câteva șnițele de porc făcute cu ou și făină. La fel de bine îi putem impresiona pe cei de la masă cu niște coaste de porc la cuptor cu miere. Acestea au o aromă aparte și cu siguranță vor fi apreciate de musafiri.
Pentru gustoasele șnițele de porc cu ou și făină vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Rețeta cu care vei obține un preparat irezistibil
Pentru șnițelele de porc cu ou și făină vom avea nevoie de 4 cotlete de porc dezosate, 50 g de făină, 2 ouă, 200 g de pesmet, 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de unt, sare și piper. Mai întâi se pregătesc cotletele. Acestea se curăță de grăsime și se taie în felii de grosime potrivită. Se așază cotletele într-un singur strat pe un tocător de lemn, se acoperă cu folie de plastic apoi se bat cu un ciocan pentru șnițele.
Într-un bol se pune făina cernută, iar în altul pesmetul. Într-un bol separat se bat două ouă. Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei și 1 lingură de unt. Se lasă la foc mic până când începe să se topească apoi să se încingă. Cotletele de porc se trec prin făină, apoi prin ou, iar la final prin pesmet. Se prăjesc șnițelele pe ambele părți în tigaia cu ulei încins apoi se scot pe prosoape de hârtie pentru a se absoarbe uleiul.
Cu siguranță vom obține niște șnițele fragede, suculente și gustoase. Acestea pot fi servite simple, cu o garnitură delicioasă sau cu un sos aromat, în funcție de preferințe. Șnițelele pot fi servite și cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt. La fel de bine putem mânca acest deliciu cu o salată de cartofi sau cu un piure de cartofi. Și salata verde merge perfect cu câteva șnițele fragede.
Șnițelele de porc cu ou și făină sunt fragede, gustoase și ideale de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest preparat culinar se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare delicioasă. Șnițelele se fac rapid, cu câteva ingrediente, însă dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul va fi garantat.