Șmecheri din Iași, cu afaceri fantomă! Clienți prostiți cu avansuri importante pentru construirea caselor. Patronul a fugit cu banii și nu mai răspunde la telefon – FOTO

de: evelina.chitoroaga
02:00, 29 mai 2021

Un client din județul Tulcea s-a plâns că a fost păcălit de o echipă de muncitori din Iași, condusă de un anumit Tuntu Stănescu, din comuna Grajduri, din județul Iași. Bărbatul a plătit pentru 4 căsuțe de vară, dar firma i-a modificat prețul convenit inițial

Firmele fantomă din Iași continuă să tragă țepe clienților. Recent, societatea Hale Construct Retro SRL, cu sediul social în comuna Grajduri, județul Iași, a încheiat un contract cu un client din județul Tulcea, pentru construirea unui număr de 4 căsuțe. Contractul s-a semnat cu societatea condusă de Tuntu Stănescu, dar lucrările nu au mai fost finalizate. Victima țeparilor, Georgian Olt, a povestit că pe data de 13.04.2021 a semnat contractul după ce a dat peste echipa de „meseriași” într-un grup de profil deschis pe Facebook. După ce au bătut palma, muncitorii trebuiau să finalizeze lucrările în termen de 35 de zile.

„De menționat că prețul pe căsuță prezentat de intermediar a fost de maximum 3.000 de euro, i-am dat dimensiunile dorite, iar acesta a calculat la maximum 3.000 de euro. Am făcut contractul pe metru pătrat, iar la sfârșit mi-a cerut 4.500 de euro pe căsuță. La întrebarea de ce așa mult, că mi-a dat un alt preț la început, a zis că nu a știut că o să iasă mai mult, iar când l-am întrebat cum a calculat, a zis că contractul e în metru pătrat și trebuie să plătesc. Având în vedere prețul inițial, am vorbit să facem 4 căsuțe, dar, deoarece prețul s-a schimbat, am renunțat la ultima căsuță”, a spus Georgian Olt.

Echipele de muncitori au fost observate în mașini înmatriculate în județul Galați.

Clientul a rămas cu ochii în soare, iar administratorul firmei nu este de găsit

Emilian Olt încearcă de mai multe zile să găsească o explicație, dar reprezentanții Hale Construct Retro SRL sunt de negăsit. Nici reporterii „BZI” nu au reușit să ia legătura cu reprezentanții societății. La un moment dat, o persoană de contact era un anumit Gigi, dar nici acesta nu poate fi contactat.

„Prețul final ar fi trebuit să fie 12.000 de euro, însă am plătit conform contractului- 15.560 de euro. La final au cerut ultima tranșă de bani deoarece au zis că vor să termine lucrarea mai repede și le trebuie banii să cumpere materiale, că nu au și țin lucrarea în loc. Imediat ce le-am dat ultima tranșă de bani, aceștia au dispărut și nu au mai venit. În sutele mele de încercări de a-i contacta, aceștia refuză să termine lucrarea chiar dacă au fost plătiți integral. Conform contractului, aceștia trebuie să plătească penalități dacă nu termină lucrarea, dar aceștia nu vor, au zis că nu răspund de contract, trebuie să contactez firma. Cerându-le detaliile de contact ale firmei, aceștia au refuzat să mi le dea”, a mai spus păgubitul, care mai are de recuperat aproximativ 1.000 de euro, în condițiile în care căsuțele sezoniere nu au fost finalizate.

Bărbatul a apelat și la Comsiariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași. În altă ediție a „BZI” a fost prezentat cazul unui ieșean care a comandat mobilă prin intermediul unui curier, dar a avut o surpriză neplăcută când a desfăcut pachetul.

La finalul anului 2020, o familie din Iași a fost țepuită de patronul unei firme de mobilă

În edițiile trecute ale cotidianului „BZI” a fost prezentat cazul unei familii din Iași care l-a acuzat pe patronul firmei Seven Hills Furniture, cu obiect de activitate furnizare mobilier, că nu a onorat o comandă. Neculai Iurașcu a plătit comanda integral, mobila ajungând la un preț de aproximativ 6.000 de euro. În apropierea Crăciunului s-a trezit cu corpuri de mobilă nemontate sau cu defecte. Atunci, Anatoli Boncu, asociat în cadrul societății Sabini Company Invest SRL, care administrează Seven Hills Furniture, a transmis un punct de vedere. Și-a asumat o serie de erori, dar a asigurat că vor fi remediate în momentul în care materialele vor fi furnizate de producători. Societatea condusă de afacerist nu are bilanțul depus din 2012. Societatea apare că nu are angajați și nici cifră de afaceri, ci datorii de aproape 800.000 de lei. În societate mai este menționată ca asociat și Cristina Boncu.