Două dintre filialele Palatului Copiilor, respectiv Clubul Copiilor de la Belcești și Țibănești, au rămas fără curent electric din cauza datoriilor de aproximativ 60.000 de lei la E.ON.
Se pare că instituțiile la care merg zilnic sute de copii pentru a participa la activități creative au ajuns în această situație din cauza lipsei de susținere financiară din partea ministerului. Facturile nu au fost achitate luni întregi, drept urmare E.ON a întrerupt furnizarea serviciilor de energie și gaz
Reprezentanți ai instituției au precizat faptul că s-au făcut toate demersurile ca până la finalul acestei săptămâni situația să se schimbe, așteptând ajutorul promis de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ). În plus, copiii care vin la atelierele oferite de club nu ar suferi de frig, întrucât căldura nu a fost pornită în vreo instituție școlară ieșeană. În ceea ce privește lumina, activitățile demarate de club sunt desfășurate până la lăsarea serii.
Au rămas fără lumină
Copiii și tinerii care obișnuiau să frecventeze cluburile educative din localitățile Belcești și Țibănești se confruntă de câteva zile cu o situație specială. Cel mai mare furnizor de energie electrică, E.ON, i-a lăsat fără lumină, datoriile acumulate de instituție fiind de ordinul zecilor de mii de lei.
„Este o situație care a apărut de puțin timp ca urmare a neachitării facturilor. Nicăieri nu s-a dat drumul la căldură, în nicio unitate școlară. Nu este frig, activitățile încă se desfășoară până la ora 17:00, când se înserează. Până la finalul acestei săptămâni, sigur se va rezolva, vom primi 80.000 de lei de la ISJ. Ideea este că astfel de palate sunt sub tutela directă a ministerelor, am făcut memoriu și, în urma demersurilor, am avut asigurarea că nu vom mai avea astfel de probleme. S-a întâmplat independent de voința noastră, am făcut toate demersurile, așteptăm rectificarea bugetară. Am mai adus bani de unde am putut, dar, în legătură cu asta, chiar nu putem. Am informat forurile superioare, am vorbit și cu cei de la E.ON să ne facă o eșalonare, deci, până la finalul acestei săptămâni, sperăm să nu mai trecem prin această situație.
Datoriile la energie și gaz, cumulat, sunt de aproximativ 60.000 de lei, 13.000 fiind la energie și 47.000 la gaz”, a declarat Gabriela Andrei, dr. adj. al Palatului Copiilor.
Precizăm că la Palatul Copiilor din Iași trec pragul 680 de copii de toate vârstele, iar la Clubul Copiilor din Belcești sunt înscriși 260 în momentul de față.
Obiectivul instituției este valorificarea talentului copiilor
Referitor la domeniul artistic, obiectivul acestei instituții este valorificarea în mare măsură a talentului. Cercurile cu specific tehnic presupun creații proprii de aeromodele, navomodele și, evident, participarea la diferite concursuri. La nivel artistic, instituția ieșeană s-a remarcat de-a lungul timpului prin realizarea celui mai mare concurs la nivelul României, Festivalul „Cătălina”. „Aripile Speranței” este un alt spectacol desfășurat de instituție de Ziua Copilului. În același timp, pe filieră tehnică se remarcă cercul de robotică, prezent deseori la competiții, dar și experimentele din programul „Învățăm să inventăm”. De-a lungul timpului, numărul de concursuri desfășurate de Palatul Copiilor din Iași a crescut.
Pentru elevii pasionați de istorie și limbi străine, instituția ieșeană oferă cursuri de cultură și civilizație italiană, engleză și spaniolă. Palatul Copiilor din Iași organizează și cercuri ce permit desfășurarea activităților sportive, precum dansul modern, dansul sportiv, artele marțiale (qwan-ki-do), șahul, baletul sau gimnastica aerobică.
În ceea ce privește Clubul Copiilor din Belcești, an de an se organizează cursuri de dansuri populare, pictură și agrobiologie.
„Precizăm că la Palatul Copiilor din Iași trec pragul 680 de copii de toate vârstele, iar la Clubul Copiilor din Belcești sunt …”
Greșit! Poate la Țibănești sunt 680 de copii. La Palatul Copiilor Iași sunt peste 6000 de copii înscriși și încă se mai înscriu, chiar dacă, oficial, s-au încheiat înscrierile.
Va mai aduceti aminte cu liberalul Popescu de la Energie ne dadea asigurari ca dupa liberalizare pietei preturile vor scade?
Cum oare se triplează facturile la energie dacă prețul de producție este același? Hidrocentralele, barajele, Cernavodă, eolienele, etc. au același proces de producere a energiei electrice, nu s-a scumpit vântul, Dunărea, soarele, etc. Statul este cel mai mare mafiot!
Nu statul, Andy, nu statul, ci distributia (EON, ENGIE, ENEL, etc) – astia sunt jecmanitorii.
Cand pretul era reglementat, pretul energiei era asa : 40% producatorul, 35% distribuitorul, 25% transportul (Transelectrica), accize, taxe. Deci distributia incasa aproape cat productia, ceea ce deja era de porc. Acuma, dupa liberalizare, nu mai au curajul sa declare componenta pretului la energie. De ce? Pentru ca le sar in cap ambasadele. Niciun distribuitor nu este roman.
Ce ați dorit, ați primit.
Lăsați atunci când se promovează politic conducerea dir adj și cel executiv au o durere fix in …..pix se vor răscula ei împotriva partidului care ia promovat
Ok sunt facturi mari dar daca banii nu se gestionează corect va ganditi
Păcat că suferă copiii ce ar trebui sa fie viitorul națiunii, politica nu are mama și tata
PNL, PSD,aur,usr,UDMR aceași adunătură,aceleași interese