Situație fără precedent la cea mai mare fabrică din Iași: Angajații mai pot veni la locul de muncă doar dacă fac asta! Mai multe linii de producție au fost închise!
Cel mai mare angajator privat de la nivelul județului Iași a impus măsuri speciale în această perioadă de criză. Cei peste 3.000 de salariați ai uzinei cu capital din SUA sunt obligați să treacă zilnic prin tot felul de teste și verificări când se prezintă la locul de muncă. Măsurile stricte au fost luate pentru a evita orice formă de răspândire a coronavirusului în cea mai mare fabrică din Iași. Persoanele care intră în unitate, indiferent de funcția lor, sunt scanate cu termometre cu infraroșu pentru verificarea temperaturii. Unii angajați s-au plâns de lipsa măsurilor, dar și de regulile prea stricte luate în această perioadă
Cel mai mare angajator privat de la nivelul județului Iași a luat o serie de măsuri fără precedent. Având în vedere faptul că aici lucrează peste 3.000 de muncitori, conducerea Delphi Iași a impus reguli extrem de stricte în ceea ce privește mișcările angajaților și manipularea utilajelor. Șefii Delphi Technologies au anunțat faptul că monitorizează constant evoluția situației în contextul COVID-19 și implementează acțiunile necesare, în conformitate cu recomandările agențiilor guvernamentale pentru a proteja sănătatea și siguranța angajaților și a partenerilor.
„Acolo unde situația ne-a permis, am implementat politici privind munca de acasă, precum și măsuri suplimentare de curățenie și distanțare. Utilizăm echipamente de protecție, monitorizăm și verificăm starea de sănătate în unitățile operaționale, unde este necesar să menținem un nivel minim de personal. Aceste procese au fost testate și implementate – cu rezultate grozave – în locațiile din China în timpul crizei extinse și încă sunt în vigoare conform directivelor guvernamentale”, au declarat oficialii Delphi Iași.
Toți angajații, șefi și muncitori, sunt scanați la intrarea în fabrică
Persoanele care intră în fabrică, indiferent de funcția lor, sunt scanate cu termometre cu infraroșu pentru verificarea temperaturii. Dacă sunt înregistrate temperaturi mai mari de 37,4 grade Celsius, persoanelor respective le este interzis accesul în fabrică. În acest caz, persoanele trebuie să anunțe cabinetul medical al fabricii și apoi medicul de familie. Revenirea la muncă se poate face doar în urma unei adeverințe/scrisori medicale care atestă că persoana în cauză este aptă pentru muncă.
„Compania acordă o atenție sporită nevoilor angajaților și comunică deschis cu aceștia. Sănătatea și securitatea în muncă sunt întotdeauna prioritatea noastră, mai ales în aceste timpuri dificile. Până acum nu au fost înregistrate niciun fel de reclamații cu privire la infecția cu coronavirus. Unii dintre colegi s-au plâns de măsurile stricte de prevenție și control impuse pentru prevenția infecției, dar în cele din urmă au înțeles că sunt necesare și utile”, au mai explicat reprezentanții Delphi Iași.
Au închis mai multe linii de producție
În contextul anunțurilor producătorilor de autovehicule (Original Equipment Manufacturers) de oprire sau încetinire a producției, Delphi Iași lucrează îndeaproape cu ei pentru a ajusta programul de producție.
„Acest lucru include și oprirea treptată, temporară, a unei mari părți a fabricii noastre din Iași, în conformitate cu recomandările guvernamentale și cerințele clienților. Delphi Technologies Iași încă produce volume mici pentru clienții din Asia, dar este posibil ca tendința din sectorul auto să se manifeste și în acest caz. Compania a oprit câteva linii de producție pentru câteva săptămâni începând cu data de 22 martie, oferind salariaților șomaj tehnic în conformitate cu Codul Muncii și legislația fiscală”, au declarat oficialii Delphi Iași.
Aproape 3.000 de angajați numai în Iași
Delphi Technologies administrează două locații în România: o unitate de producție în Iași, cu peste 3.100 de salariați și un centru IT global în București, cu peste 70 de angajați. Fabrica din Iași, deschisă în 2007, este specializată în producția de pompe de înaltă presiune pentru motoare pe benzină și motorină, precum și injectoare pentru industria auto.
„Vom continua să lansăm proiectele critice de inginerie precum și pe cele de Cercetare și Dezvoltare (R&D) prin utilizarea unor aranjamente alternative de lucru. Deși ne aflăm într-o situație volatilă, rămânem informați și aliniați cu îndrumările agențiilor guvernamentale la nivel local, național și internațional”, au mai precizat oficialii Delphi Technologies.